2017-03-11 15:16:12
Φωτογραφία για Η συνταγή της Ημέρας: Νιόκι αλ ραγού (gnocchi al ragu)
Νιόκι αλ ραγού (gnocchi al ragu) Υλικά συνταγής

για τα νιόκι

500γρ. πατάτες

2 λίτρα νερό

500γρ. αλάτι χοντρό

100γρ. αλεύρι τύπου "00" (για πίτσα)

για το ραγού

200γρ. χοιρινό λουκάνικο

300γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

30γρ. σέλινο

½ καρότο τριμμένο ή κομμένο σε κύβους

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

700ml σάλτσα ντομάτας από φρέσκες ντομάτες

1 ποτήρι κρασί ροζέ ή κόκκινο

1 φύλλο δάφνης

4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Διαδικασία συνταγής

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα 2 λίτρα νερό και το αλάτι και μόλις πάρουν βράση και λιώσει το αλάτι, προσθέτουμε τις πατάτες. Με αυτόν τον τρόπο δεν χάνει καθόλου τη γεύση της η πατάτα και δεν αφήνει στο νερό τα θρεπτικά συστατικά της. Τις βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.


Ετοιμάζουμε παράλληλα το ραγού. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο. Προσθέτουμε το λουκάνικο και τον κιμά. Μόλις σπάσουμε τον κιμά και πάρει χρώμα, σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, 1 ποτήρι ζεστό νερό ή ζωμό, το φύλλο δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Θα χρειαστεί περίπου 1 ώρα και 1 τέταρτο βράσιμο.

Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα και τις τρίβουμε. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε. Δε δουλεύουμε πολύ ώρα τη ζύμη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια δίνουμε στη ζύμη σχήμα μπαστουνιού με πάχος περίπου ενός δάχτυλου. Κόβουμε τα νιόκι σε μέγεθος περίπου 2 εκατοστά. Τα πασπαλίζουμε από πάνω με αλεύρι.

Προς το τέλος του μαγειρέματος του ραγού, βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράσει και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε αλάτι και τα νιόκι. Αφού ανέβουνε στην επιφάνεια της κατσαρόλας, βγάζουμε τα νιόκι και τα προσθέτουμε στο ραγού. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε πιάτα. Σερβίρουμε, τρίβοντας αρκετή παρμεζάνα από πάνω.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ