2017-03-13 13:57:10
Φωτογραφία για Άρθρο 54 Ηλεκτρονική Διασύνδεση Ιατρικών Συλλόγων - Σχέδιο Νόμου για την Ψυχική υγεία
1. Οι ιατρικοί σύλλογοι υποχρεούνται να διασυνδέονται ηλεκτρονικά σε σύστηµα ενιαίας λειτουργίας µε τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.). 

2. Με ευθύνη των διοικητικών συµβουλίων των κατά τόπους ιατρικών συλλόγων εγκαθίστανται, όπου δεν υφίστανται, εντός δύο (2) µηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, κατάλληλα συστήµατα ηλεκτρονικών υ- πολογιστών και διακοµιστών µε δυνατότητα διασύνδε- σης στο διαδίκτυο, τα οποία διασυνδέονται ηλεκτρονικά, 22 σε πραγµατικό χρόνο, µε τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.) µε λογισµικό που ο τελευταίος τούς παρέχει και στα οποία θα αναγράφονται σε βάση δεδοµένων προσωπικά δεδοµένα των γιατρών-µελών τους. Στα εν λόγω προσωπικά δεδοµένα περιλαµβάνονται, υποχρεωτικά, ονοµατεπώνυµο, ηµεροµηνία γέννησης, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθµός δελτίου ταυτότη- τας, αριθµός µητρώου εγγραφής, άλλοι αριθµοί ταυτο- ποίησης που διατίθενται από το κράτος, καθώς και ηµε- ροµηνίες εγγραφής και διαγραφής από ιατρικούς συλλό- γους, ηµεροµηνίες εγγραφής σε ειδικά µητρώα ιατρικών συλλόγων, ενηµερότητα εισφορών προς τους ιατρικούς συλλόγους και τους ασφαλιστικούς οργανισµούς, συµβάσεις µε ασφαλιστικούς οργανισµούς, εργασιακή κατάσταση σε οποιοδήποτε τοµέα απασχόλησης, όπως Ε.Σ.Υ., Α.Ε.Ι.-µέλη Δ.Ε.Π., Π.Ε.Δ.Υ., στρατιωτικοί γιατροί, γιατροί υπηρεσίας υπαίθρου, λήψη πτυχίων ηµεδαπής ή αλλοδαπής, αναγνώριση από ΔΟΑΤΑΠ, ειδικότητα αν υπάρχει, νόµιµες εξειδικεύσεις, καθώς και κάθε πειθαρχική ποινή ή οποιαδήποτε άλλη µεταβολή του γιατρού καθ’ όλη τη διάρκεια άσκησης του ιατρικού επαγ- γέλµατος. 

3
. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ.) παρέχει, µετά από αίτηµα του ιατρού, πιστοποιητικά ορθής άσκησης του ιατρικού επαγ- γέλµατος (goodstanding) στους ιατρούς αλλά και προς ιατρικούς συλλόγους της αλλοδαπής. 

4. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος µπορεί, για την ενηµέρωση των πολιτών, να αναρτά στο διαδίκτυο κατάλογο µε τους ιατρούς που ασκούν το ιατρικό επάγγελµα στη χώρα. Ο κατάλογος περιλαµβάνει το ονοµατεπώνυµο, τη διεύθυνση, τα τηλέφωνα επικοινωνίας του ιατρού (µε εξαίρεση κινητά τηλέφωνα και τηλέφωνα ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. και όσων δεν επιτρέπεται να ασκούν ε- λεύθερο επάγγελµα στον ιδιωτικό τοµέα) και την ειδικότητα. 

5. Απαγορεύεται η χρήση των στοιχείων για διαφηµιστικούς λόγους. 

6. Το αρχείο δηλώνεται στην Αρχή Προστασίας Δεδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα και εφαρµόζονται οι διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδοµένων. 

7. Η βάση δεδοµένων ενηµερώνεται εντός το πολύ δεκαπέντε (15) ηµερών. 

8. Η µη εµπρόθεσµη ενηµέρωση του Αρχείου επιφέρει για τον Πρόεδρο και το Γραµµατέα του αντίστοιχου ιατρικού συλλόγου τις κυρώσεις του άρθρου 5 παρ. 1 του β.δ. 11.10/7.11.1957 (Α΄225).
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ