2017-03-13 14:47:13
Φωτογραφία για Δελτίο τύπου ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής - ΠΕΔΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ –ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΔΥ)

E-mail: [email protected]

Μενάνδρου 34, Αθήνα ΤΚ 104 31Τηλ.: 210-5239243* Fax 2105237280 

Αθήνα 13/3/2017

Αρ. Πρωτ 34/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαρτίου η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ Αττικής στο ξενοδοχείο President. Οι συνάδελφοι μαζικά συμμετείχαν και συζήτησαν τα προβλήματα του κλάδου μας και της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, που βρίσκεται σε οριακή κατάσταση μετά από την απόλυση 2500 γιατρών προ 3ετίας (Ν.4238/14) .

Στη Συνέλευση παρευρέθη και ο Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ κ. Ευρ. Μπιλιράκης που χαιρέτησε τη Συνέλευση και στάθηκε αλληλέγγυος με τον αγώνα μας για τη διάσωση και βελτίωση της ΠΦΥ. Επίσης, διαβάστηκε μήνυμα του Αντιπροέδρου της ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ και Προέδρου του ΣΕΥΠ ΠΕΔΥ Θεσ/κης κ.Σ.Παρασκευόπουλου. Παρευρέθησαν και διευκρίνισαν τα νομικά θέματα οι Νομικοί Σύμβουλοι του Σωματείου.


Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα απαιτεί από το Υπουργείο Υγείας : 

· Να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και να δοθεί η δυνατότητα επανόδου των απολυμένων συναδέλφων μας. 

· Να αποσύρει από το υπό ψήφιση Ν/Σ τη διάταξη βββ) της παραγράφου 3, του άρθρου 26 που απαιτεί την παραίτηση μας από τις νόμιμες δικαστικές διεκδικήσεις.

· Να συστήσει προσωποπαγείς θέσεις για όσους εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις μέχρι την αποχώρηση τους από την υπηρεσία.

· Να αποσύρει την απαράδεκτη τροπολογία, η οποία ορίζει σε 4% επί του εισοδήματος την εισφορά για το εφάπαξ (πρόνοια), καθώς και την διάταξη για τις αποσπάσεις προσωπικού χωρίς την συγκατάθεση τους .

· Επισημαίνει ότι η επιμήκυνση του ωραρίου στις Μονάδες Υγείας ενώ δεν προσφέρει στην ουσιαστική βελτίωση της προσφερόμενης περίθαλψης, δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία τους. Αντίθετα ο Σύλλογος επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί και ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας την ποιοτική αναβάθμιση των Μονάδων για ασφαλή 24ωρη λειτουργία και εφημέρευση.

· Απαιτεί την πλήρη εξομοίωση των συναδέλφων ΠΑΑ με αυτούς του ΕΣΥ σε ότι αφορά τις συνθήκες εργασίας και τις οικονομικές απολαβές . Επίσης, την εξομοίωση των συναδέλφων που εργάζονται με την απαράδεκτη «επικουρική» σχέση εργασίας με τους ΠΑΑ.

· Τέλος, ζητάμε τη διενέργεια ελέγχου για την καταλήστευση των πόρων του ΤΣΑΥ. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π.ΨΥΧΑΡΗΣ   Π.ΓΑΒΡΑΣ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ