2017-03-16 07:14:17
Φωτογραφία για Λοβέρδος: Η «Βαρουφακειάδα» και η «Τσακαλωτειάδα» επιβαρύνουν τους Έλληνες με πολλά δισ. ευρώ
Την εκτίμηση ότι υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για τη δραχμή έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος «Υπήρχε δεύτερο οργανωμένο σχέδιο και υπάρχει, ενδεχομένως, ακόμη και ο κ. Βαρουφάκης και ο κ. Παπαδημητρίου, με το επιτελείο της δραχμής που οργανώνει μέσα στην κυβέρνηση, το δείχνουν», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών και την τοποθέτηση του καθηγητή Γιάν Κρέγκελ στην Επιστημονική Επιτροπή για την Ανάπτυξη τον οποίο επικρίνουν για απόψεις υπέρ της δραχμής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισημαίνει ότι «ο κ. Βαρουφάκης και ο κ. Τσίπρας, κι όλοι αυτοί οι οποίοι οδηγούν τη διαδικασία προς το πουθενά, αρχίζει και φαίνεται πως αποκτούν και άλλες επιβαρύνσεις για όσα έχουν κάνει», ενώ υπογραμμίζει ότι θα δώσουν λόγο για τις «αποκαλύψεις που γίνονται μέσα από τους πίνακες της διαμόρφωσης του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), δηλαδή του μηχανισμού που εξασφαλίζει έκτακτη ρευστότητα στο τραπεζικό μας σύστημα, δείχνουν ότι και η "Βαρουφακειάδα" αλλά και τώρα η "Τσακαλωτειάδα" επιβαρύνουν τις τράπεζες, επιβαρύνουν τελικά τον Έλληνα πολίτη με πολλά δισ. ευρώ».


«Ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε τη δραχμή είναι να τη φοβόμαστε λιγότερο από το κλείσιμο της αξιολόγησης», τόνισε χθες ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Ο ίδιος μίλησε για «ρήξη», τονίζοντας ότι «θα διαλυθούν όλα αν κλείσει αυτή η αξιολόγηση. Έχουμε αποδεχτεί ο ιδιωτικός τομέας να σηκώσει μια νέα συρρίκνωση ώστε η Μέρκελ να πετάξει το μπαλάκι στον νέο καγκελάριο».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ