2017-03-16 15:58:07
Φωτογραφία για Μητσοτάκης σε βουλευτές ΝΔ: Ο λαός θέλει να φύγουν - Ας ψηφίσουν τα μέτρα και ας πάνε σε εκλογές
Για την σημασία της Ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας μίλησε σήμερα στους βουλευτές του κόμματός του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας παράλληλα και επίθεση στην κυβέρνηση για το ''τίποτα'' που έχει αποφέρει για την διαπραγμάτευση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε'' Ο λαός θέλει να φύγουν. Η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά είναι δικά τους. Ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα. Δεν θα γίνουμε κανενός το δεκανίκι. Ας τα ψηφίσουν και ας πάνε σε εκλογές, το δίλημμα είναι δικό τους όχι δικό μας''.

Η Ευρώπη και τα εθνικά θέματα βρέθηκαν πρώτα στην ατζέντα του αρχηγού της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη: ''Η παράταξή μας είναι έτοιμη να κάνει το καθήκον της, Ο κόσμος το ξέρει και γιαυτό έχει επιστρέψει. Τις εκλογές δεν θα τις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τις κερδίσει η ΝΔ. Ούτε έξω η χώρα πάει καλά. Οι μεσήλικες μόνο βίωσαν στην πράξη τι σημαίνει ευρωπαϊκή ευημερία. Τι σημαίνει η Ευρώπη για τη δική τους ζωή. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει κινδύνους, οικονομική κρίση, προσφυγικό, ρατσισμό. Πολλοί Ευρωπαίοι αισθάνονται ότι το όραμα δεν τους αντιπροσωπεύει πια. Η Ευρώπη θα κληθεί σύντομα να πάρει ιστορικές αποφάσεις για το μέλλον της''.


Όπως πρόσθεσε ο αρχηγός της ΝΔ ''Είμαστε με μια Ευρώπη που παρέχει ασφάλεια και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να ακολουθήσουμε την Ευρώπη στις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά της. Όλα αυτά θέλουν σοβαρότητα, νηφαλιότητα, ψυχραιμία.Τα εθνικά θέματα δεν σηκώνουν ψευτοπαληκαρισμούς. Τα εθνικά θέματα θέλουν τόλμη και αρετή. Ανέλαβα πρωτοβουλία για την Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο. Βρήκα κατανόηση από τους εταίρους. Η εξωτερική πολιτική θέλει στρατηγική και κυρίως, σύμφωνα με τον Κ. Καραμανλή, ''η υπεύθυνη εξωτερική πολιτική δεν ασκείται για εσωτερική κατανάλωση''.

Ο επικεφαλής της ΝΔ έκανε λόγο και για κυβέρνηση που ''κανιβαλίζει τη χώρα στα δελτία ειδήσεων''.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε, δε, επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι ''Δεν έχουμε τίποτα. Η διακυβέρνηση του τίποτα δεν αποφέρει τίποτα. Γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και μείωση των συντάξεων. Αυτό είναι το βαρύ κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Ανίκανοι όταν είναι ψεύτες. Χωρίς μεταρρυθμίσεις η χώρα είναι αναξιόπιστη''.

Συμπλήρωσε, δε, ότι ''Ζητούνται μέτρα που δεν είχαν συμφωνηθεί. Η οικονομία αποσταθεροποιείται, τα κόκκινα δάνεια αυξάνονται. Η αβεβαιότητα επανέρχεται στην αγορά και η Ευρώπη απομακρύνεται. Αναπόφευκτα μας έρχεται στο μυαλό το α' τρίμηνο του 2016, τότε που μας έλεγαν ότι η συμφωνία καθαρογράφεται''.

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε ότι '' από την πλευρά μας, δίνουμε μάχη για να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα. Δίνουμε μάχη να έρθουν οι επενδυτές στην Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του δεν μπορούν να βγάλουν την παρέα από την κρίση.Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βυθίζει τη χώρα στην αβεβαιότητα, αυτοί, την ίδια ώρα, θέλουν ένα κράτος εξωτική μπανανία, σαν αυτές που συναναστρέφεται ο κ. Τσίπρας. Αυτό θέλουν. Εμείς δεν θέλουμε μια Ελλάδα με σκυφτούς πολίτες. Θέλουν δουλειές οι συμπατριώτες μας. Δουλειές με αξιοπρέπεια και προοπτική. Καλύτερα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια. Θέλουν ασφάλεια και σταθερότητα στη ζωή τους. Να μην νιώθουν ότι μπαίνουν κάθε φορά σε περιπέτεια. Η χώρα χρειάζεται σταθερή πυξίδα''.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τις συνθήκες ανάπτυξης που πρέπει να δημιουργηθούν: ''Το συμπιεσμένο ελατήριο της ελληνικής οικονομίας μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης. Έχουμε ήδη παρουσιάσει πολλές επιμέρους προτάσεις, για την παιδεία, την γεωργία, το προσφυγικό.

Ποτέ αντιπολίτευση δεν είχε παρουσιάσει τόσες πολλές προτάσεις. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Το δικό μας σχέδιο για την κρίση είναι τρίγωνο με τρεις κορφές: Το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής, με μείωση φόρων, όμως ο μεγάλος στρατηγικός στόχος είναι η μείωση των δαπανών. Μια συμφωνία με πλεονάσματα 3,5% είναι λάθος. Τα πλεονάσματα πρέπει να μειωθούν. Μια αξιόπιστη κυβέρνηση θα το είχε πετύχει''.

Όπως εκτίμησε, επίσης, ο αρχηγός της ΝΔ ''Η δεύτερη κορφή του τριγώνου είναι το τραπεζικό σύστημα. Η κατάσταση δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη. Η τρίτη κορυφή αφορά τις μεγάλες αλλαγές στο κράτος. Εδώ χρειάζεται μια πραγματική επανάσταση. Με δραστική επιτάχυνση της λειτουργίας της δικαιοσύνης. Με πραγματικό εκπαιδευτικό σύστημα. Με άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Κυρίως όμως με πολιτικές που θα επιτρέπει στην επιχειρηματικότητα να ανθίσει. Αλλά όλα αυτά δεν θα αποδώσουν αν κάποιοι συμπολίτες μας να είναι στο περιθώριο. Είναι ντροπή το 15% να βρίσκεται σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας και τους ξενιτεμένους. Ο αριθμός τους δυστυχώς αυξάνονται αντί να μειώνεται.

Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο μηδενισμός. Είναι ένα σαράκι. Αυτοί θέλουν να πειστούν ότι υπάρχει μόνο ένας κατήφορος. Δεν θα τους βγει.

Είμαστε μια παράταξη που στάθηκε πάντα με γενναιότητα στην ιστορία. Την πήγαμε όπου έπρεπε και όπως έπρεπε. Το 2015 έφερε την επέλαση του λαϊκισμού. Ο λαϊκισμός υποχωρεί διεθνώς. Το είδαμε και χθες το βράδυ στην Ολλανδία. Εκλογές θα έχουμε και στην Ελλάδα και θα τις κερδίσουμε.

Η μάχη της δικής μας γενιάς είναι να σηκώσουμε τη χώρα όρθια. Η Ελλάδα αξίζει μια πολύ καλύτερη κυβέρνηση''. 
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ