2017-03-18 16:48:03
Φωτογραφία για ΙΤΑΛΙΑ: ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗ ΡΩΜΗ
Το ενδεχόμενο βίαιων επεισοδίων στη διάρκεια της Συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών στην Ρώμη, στις 25 Μαρτίου, φοβούνται οι αρχές της Ιταλίας, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Η ιταλική τηλεόραση της Rai μεταδίδει ότι, βάσει πληροφοριών, μπορεί να αφιχθούν διαδηλωτές από την Ελλάδα, την Γαλλία και την Γερμανία. Υπάρχει φόβος, δηλαδή, ότι μπορεί να επαναληφθούν οι συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην Γένοβα, πριν δεκαέξι χρόνια.

Όπως γράφει η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero πρόκειται να δημιουργηθεί «κόκκινη ζώνη» γύρω από το δημαρχιακό μέγαρο της Ρώμης, το οποίο και θα φιλοξενήσει την Σύνοδο, θα απαγορευθεί προσωρινά η πρόσβαση στον εναέριο χώρο της ιταλικής πρωτεύουσας, θα αναπτυχθούν προληπτικά επίλεκτοι σκοπευτές, ενώ θεωρείται πιθανό να «παγώσει» προσωρινά η ισχύς της Συνθήκης του Σένγκεν.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρόκειται να γίνουν δεκτοί, το απόγευμα της 24ης Μαρτίου, από τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, ενώ την επόμενη ημέρα θα υπογράψουν διακήρυξη για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα γευματίσουν με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ