2017-03-22 07:26:25
Φωτογραφία για ΔΝΤ: Παραμένουν σε εκκρεμότητα σημαντικά ζητήματα
«Ενώ υπήρξε κάποια πρόοδος στην τελευταία αποστολή, παραμένουν σε εκκρεμότητα σημαντικά ζητήματα ..

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στις Βρυξέλλες σε επίπεδο επικεφαλής των αποστολών, τις επόμενες ημέρες» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το αποτέλεσμα του Eurogroup.

«Είναι πολύ νωρίς να γίνουν εικασίες για το ενδεχόμενο συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο στην παρούσα φάση» υπογραμμίζει το ΔΝΤ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, είχε κινηθεί νωρίτερα με δηλώσεις του και ο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόοδο στις συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και θεσμών αλλά και στα ανοιχτά βασικά ζητήματα που παραμένουν στη διαπραγμάτευση.

«Οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί μας ενημέρωσαν. Έχει γίνει δουλειά και πρόοδος αλλά κάποια βασικά ζητήματα παραμένουν. Συμφωνήσαμε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν στις Βρυξέλλες τις επόμενες μέρες όσον αφορά τα εκκρεμή ζητήματα που υπάρχουν για να συμφωνήσουμε σε ένα συνολικό πακέτο», τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.


Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «το επόμενο Eurogroup είναι την 7η Απριλίου αλλά δεν υπάρχει υπόσχεση ότι μέχρι τότε θα έχει τελειώσει όλη αυτή η δουλειά. Θα υπάρξουν εντατικοποιημένες συζητήσεις στις Βρυξέλλες».

Σε ερώτηση γιατί δεν επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα σημείωσε ότι «έχει έρθει η στιγμή να ασχοληθούμε με τα μεγάλα ζητήματα όπως μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και του φορολογικού. Αυτά εκκρεμούν ακόμα και η επιλογή μας είναι να συνεχιστεί αυτό τις επόμενες ημέρες εδώ στις Βρυξέλλες».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ