2012-05-21 10:26:02
Φωτογραφία για Δημόσιο: «Stop» στις άδειες, διευκολύνσεις για το «εκλέγειν»
Απαγορεύεται από την ημέρα της προκήρυξης των εκλογών (δηλαδή από την 19η Μαΐου 2012) μέχρι την 17η Ιουνίου 2012 η χορήγηση κάθε κανονικής άδειας απουσίας σε... τακτικούς δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς γενικά και τακτικούς υπαλλήλους των ΟΤΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 106 της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών (Π.Δ. 26/2012 ΦΕΚ 57Α΄) και σχετικής κατεπείγουσας-εκλογικής εγκυκλίου του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη (ΑΔΑ: Β493Ν-Ρ4Γ).

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι άδειες που τυχόν θα έχουν χορηγηθεί έως και την ημέρα της προκήρυξης των εκλογών ανακαλούνται αυτοδικαίως, χωρίς να απαιτείται η έκδοση απόφασης της αρμόδιας Αρχής και όσοι έχουν αυτές τις άδειες είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους, χωρίς οποιαδήποτε ειδοποίηση.

Διευκολύνσεις ετεροδημοτών-υπαλλήλων

για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος

Στους τακτικούς υπαλλήλους των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου χορηγείται από την αρμόδια προϊσταμένη Αρχή, ύστερα από εκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών κατά την ημέρα της εκλογής, ειδική άδεια απουσίας που καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβασή τους στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος και την επιστροφή τους
. Ο χρόνος της άδειας δεν συνυπολογίζεται στο χρόνο της κανονικής άδειας που δικαιούνται οι υπάλληλοι αυτοί

Με την ίδια διαδικασία και προϋποθέσεις, είναι δυνατό να χορηγείται ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των ΟΤΑ, καθώς επίσης στο προσωπικό των υπόλοιπων νομικών προσώπων του δημοσίου τομέα οποιασδήποτε κατηγορίας, κλάδου και σχέσης εργασίας.

Ανάλογα αντιμετωπίζονται και περιπτώσεις ετεροδημοτών-εκλογέων και στον ιδιωτικό τομέα.

aftodioikisi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ