2017-03-22 15:07:00
Φωτογραφία για Έρχεται το νομοσχέδιο για το νέο ΠΕΔΥ πριν το Πάσχα! Τι θα γίνει με τους γιατρούς
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Προς διαβούλευση αναμένεται να δοθεί το νομοσχέδιο για το νέο ΠΕΔΥ πριν από το Πάσχα

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ετοιμάσει πλέον ένα σχέδιο νόμου, (περίπου 1,5 χρόνο μετά τη σχετική αναγγελία), το οποίο και αναμένεται να δοθεί προς δημόσια διαβούλευση.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να καθορίζει με λεπτομέρεια τον τρόπο λειτουργίας του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), ενώ θα περιλαμβάνει και περισσότερες παραμέτρους για τις νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) οι οποίες ούτως ή άλλως ψηφίστηκαν με τροπολογία άρον άρον. Διαβάστε ΕΔΩ: «Γιατί ψηφίστηκε άρον άρον η τροπολογία για τις ΤΟΜΥ; Όλο το παρασκήνιο»

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας λένε υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, δέχτηκε πιέσεις …άνωθεν να ολοκληρώσει το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ, επειδή ακόμη και στους κυβερνητικούς κύκλους θεωρείται ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση δημιουργίας έργου στην οδό Αριστοτέλους.


Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι έχει δημιουργηθεί και ειδική ομάδα για να επεξεργαστεί το σχέδιο της ΠΦΥ, το οποίο παρουσιάζει σημαντικά αγκάθια.

Πάντως οι διαδικασίες επισπεύστηκαν – λένε καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr -κυρίως επειδή η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα παρουσιάσει το δικό της σχέδιο για την ΠρωτοβάθμιαΦροντίδα Υγείας το οποίο όπως λένε τα γαλάζια στελέχη είναι ήδη έτοιμο.

Μάλιστα το πρόγραμμα αναμένεται να παρουσιασθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αγκάθι ακόμη οι γιατροί του ΠΕΔΥ και οι «42» δικαιωμένοι

Στο μεταξύ όμως, σοβαρό πρόσκομμα για την προώθηση των αλλαγών της ΠΦΥ φαίνεται ότι αποτελούν ακόμη οι παλαιοί γιατροί του ΠΕΔΥ.

Μπορεί να δόθηκε παράταση για να αποφασίσουν αν θα μείνουν στο δημόσιο σύστημα ή αν θα επιλέξουν τον ιδιωτικό τομέα, αλλά υπάρχουν ακόμη δικαστικές εκκρεμότητες.

Διαβάστε ΕΔΩ για την παράταση που δόθηκε: «Γιατροί ΠΕΔΥ: Νέα παράταση έως τέλος του 2018 για να κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία! Τι άλλαξε στο νομοσχέδιο»

Νέα δικαστική απόφαση δικαιώνει 42 γιατρούς που είχαν απομακρυνθεί με το Νόμο Γεωργιάδη και είχαν διατηρήσει το ιδιωτικό τους ιατρείο, φεύγοντας όμως από το δημόσιο σύστημα.

Οι 42 γιατροί της Γ Υγειονομικής Περιφέρειας (Γ’ ΥΠΕ), μετά τη δικαίωσή τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr, περιμένουν τώρα να επιστρέψουν στο ΕΣΥ με εργασιακή σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, βάζοντας λουκέτο στα ιατρεία τους, με βάση και την παράταση που δόθηκε έως το τέλος του 2018.

Ωστόσο όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η Γ’ ΥΠΕ έχει ασκήσει έφεση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει η υπόθεσή τους και να επιστρέψουν στο ΕΣΥ.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν στο HealthReport.gr ότι γίνεται προσπάθεια να αρθεί η έφεση, ώστε οι 42 γιατροί που δικαιώθηκαν να γυρίσουν κανονικά στο δημόσιο, για να στηρίξουν τις δομές.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ