2017-03-26 07:26:37
Φωτογραφία για Κουίκ: Η Ελλάδα πάντοτε βγήκε νικήτρια με τη σύμπνοια και τη λογική της ενότητας
Τη σημασία της ενότητας των Ελλήνων, τόσο κατά την εξέγερσή τους ενάντια στον τουρκικό ζυγό όσο και για την οριστική έξοδο από την κρίση, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκδήλωση της ομογένειας του Βανκούβερ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Η Ελλάδα ποτέ δεν έχασε. Απεναντίας πάντοτε βγήκε νικήτρια με τη σύμπνοια και τη λογική της ενότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν και οι τρεις ελληνικές κοινότητες του Βανκούβερ και της ευρύτερης περιοχής. «Μία σύμπνοια και μία ενότητα, η οποία είναι επιβεβλημένη και σήμερα μπροστά στον τελικό στόχο για τον τερματισμό της κρίσης στην πατρίδα μας και την πορεία της στους δρόμους της ανάπτυξης», τόνισε.

Παράλληλα, επισήμανε πως «η Ελλάδα ποτέ δεν έκανε επιθετικούς αγώνες, ποτέ δεν καταφέρθηκε εναντίον άλλης χώρας, αλλά πάντοτε σήκωσε το ανάστημά της και πάλεψε για την ελευθερία της και υπερασπίστηκε τα σύνορα και την εδαφική της ακεραιότητα, έναντι εκείνων που την επιβουλεύτηκαν χωρίς να σέβονται το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες». Σε αυτό το πλαίσιο, διαμήνυσε πως αυτό είναι ένα μήνυμα που στέλνουμε κυρίως στους νευρικούς και προκλητικούς, τον τελευταίο καιρό, γείτονες μας.


Επίσης, διαβεβαίωσε τους Έλληνες της ομογένειας ότι η Ελλάδα μένει πάντοτε προσηλωμένη στις αξιακές αρχές των «εθνών, κρατών της αλληλεγγύης και της ισοτιμίας» που αποτέλεσαν τη βάση πριν από 60 χρόνια, της ίδρυσης της τότε ΕΟΚ και σήμερα Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και ότι απορρίπτει «τις πολιτικές κάποιων που θέλουν να είναι οι επικυρίαρχοι της Ευρώπης, συνοδοιπόροι της ψυχρής λογικής των τραπεζιτών και εν γένει των αριθμών, χωρίς να υπολογίζουν τον παράγοντα άνθρωπο».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ