2017-03-26 21:09:11
Φωτογραφία για Συναγερμός σε σήραγγα της Εθνικής Οδού
Συναγερμός σήμανε το απόγευμα γύρω στις 6 σε σήραγγα της Εθνικής οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Στυλίδας όταν εκδηλώθηκε φωτιά στη μηχανή ΙΧΕ αυτοκινήτου Αμέσως τέθηκαν σε λειτουργία τα συστήματα ασφαλείας της σήραγγας και περιπολικά έσπευσαν να ρυθμίσουν την κυκλοφορία.

Σε κάθε σήραγγα υπάρχει σύστημα αυτόματης ανίχνευσης φωτιάς κάτι που έγινε και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Ευτυχώς δεν χρειάστηκε τίποτα από όλα αυτά γιατί το φλεγόμενο αυτοκίνητο πέρασε την σήραγγα, οι επιβαίνοντες σε αυτό πρόλαβαν και κατέβηκαν και έτσι χρειάστηκε μόνον η Π.Υ. για να σβήσει το αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα πήραν φωτιά τα ξερόχορτα που υπάρχουν στην άκρη του δρόμου και δεν είχαν καθαριστεί με αποτέλεσμα να επεκταθεί η φωτιά και στον γειτονικό ελαιώνα αλλά γρήγορα κατασβήστηκε.

Για προληπτικούς λόγους πάντως η τροχαία διέκοψε την κίνηση μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο των πυροσβεστών και να απομακρυνθεί το αυτοκίνητο οπότε ξαναδόθηκε στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος.

Ήταν μια κατάσταση εφιαλτική γιατί σε περίπτωση που το αυτοκίνητο έμεινε ακινητοποιημένο μέσα στην σήραγγα υπήρχε κίνδυνος ακόμη και έκρηξης με απρόβλεπτες συνέπειες και για τους επιβάτες του αυτοκινήτου αλλά και για τους άλλους διερχόμενους οδηγούς που την ώρα εκείνη,ώρα πυκνής κυκλοφορίας ήταν μέσα στην σήραγγα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ