2017-03-27 14:24:17
Φωτογραφία για Ποιοι παίζουν ‘μπάλα’ με την (εισαγγελία για την) Διαφθορά;
Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η εισαγγελία για την αντιμετώπιση της Διαφθοράς αποτελεί την πολύφερνη νύφη για κάθε είδους εξουσία Και την πολιτική και την επιχειρηματική. Ο λόγος απλός: Σε αυτό το ειδικό τμήμα της εισαγγελίας βρίσκεται ο «πλούτος» των σκανδάλων που αγγίζουν και απειλούν πολλούς. Και την υστεροφημία τους.

Την περασμένη Παρασκευή το άπαν σύμπαν εξεπλάγη από την αιφνίδια παραίτηση της Ελένης Ράικου, της εισαγγελέως που είχε συνδέσει το όνομά της με το συγκεκριμένο τμήμα.

Πληροφορίες του ereportaz αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή δεν λήφθηκε «εν βρασμώ ψυχής» αλλά κάτω από πλήρη συναίσθηση για το τι ακριβώς θα ακολουθήσει. Τους τριγμούς που θα προκληθούν.

Όσοι την γνωρίζουν αναφέρουν ότι η μετριοπαθής και χαμηλών τόνων εισαγγελική λειτουργός η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με τις μεγαλύτερες «δικαστικές επιχειρήσεις» των τελευταίων ετών δεν θα κατήγγειλε  συμβόλαιο δολοφονίας χαρακτήρα που υπογράφτηκε και εκτελέστηκε σε βάρος της, χωρίς να εχει συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία.


Η Ράικου χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις που –για όσους την γνωρίζουν- σημαίνει πως έχει αποδείξεις για το τι ακριβώς συμβαίνει τους τελευταίους μήνες στην ενδοχώρα της ελληνικής Δικαιοσύνης.

«Με στήσανε», λέει ουσιαστικά στην επιστολή της καταγγέλλοντας παραθεσμική λειτουργία. Δικαστικοί κύκλοι μάλιστα ανέφεραν στο ereportaz ότι μετά το δημοσίευμα που την έφερε να απέκρυπτε στοιχεία για τις υποθέσεις Γιάννου Παπαντωνίου και Θωμά Λιακουνάκου θα κινούνταν πειθαρχικές διαδικασίες, με απώτερο σκοπό να αποδομηθεί στα μάτια των συναδέλφων της και της κοινής γνώμης.

Άλλωστε τα τελευταία δυο χρόνια είναι πραγματικά αξιοθαύμαστα τα αντανακλαστικά των αρμοδίων όταν πρόκειται για αποκαλύψεις τέτοιου μεγέθους.

Δυστυχώς, όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο με τις καταγγελίες –ακόμη και πρώην κυβερνητικών στελεχών (βλέπε Βουδούρης) για κακοδιαχείριση και οικονομικό πάρτι που συνδέεται με το προσφυγικό ή άλλα δημοσιεύματα που ανακαλύπτουν πτυχές της σημερινής φαυλότητας στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Για έναν περίεργο λόγο σε αυτές τις περιπτώσεις κυριαρχεί άκρα του τάφου σιωπή από την ελληνική Δικαιοσύνη ή το αρμόδιο υπουργείο που συνηθίζει να προσκομίζει (και καλά κάνει) δημοσιεύματα στους εισαγγελείς.

Η Νovartis, τα εκατομμύρια στην Υγεία και η περίοδος Καραμανλή

Η κα Ράικου στην επιστολή σχετίζει την στοχοποίησή της με την υπόθεση Novartis και τα αποτελέσματα των ερευνών. Αποκαλύπτει ότι οι λογαριασμοί στην Ελβετία έχουν «μιλήσει». Και έχουν ήδη εντοπιστεί μίζες εκατομμυρίων ευρώ που έχουν δοθεί σε ιατρούς αλλά και αξιωματούχους. Και ότι θα ακολουθήσουν και άλλα ακόμη πιο ενδιαφέροντα στοιχεία ίσως και για πολιτικά πρόσωπα. Μα αυτό θα συνέφερε τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, είναι η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό όλων. Είναι όμως οτι πράγματα έτσι;

Όπως έχει αποκαλύψει το ereportaz η υπόθεση Novartis έχει γίνει πλέον ανεξέλεγκτη. Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει για όλο τον χώρο των φαρμακευτικών καθώς πλέον έχουν μπει στο στόχαστρο ακόμη και αμερικάνικές εταιρείες.

Είναι επίσης γνωστό τοις πάσι ότι οι μεγαλύτερες παραφωνίες –και- στον χώρο της Υγείας έχουν σημειωθεί την περίοδο που στο τιμόνι της χώρας βρισκόταν ο Κώστας Καραμανλής. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα εμβόλια που παράγγελνε με το… σωρό ο επίτροπος, σήμερα, Αβραμόπουλος για να αντιμετωπίσει την γρίπη ή τις «χορηγίες» που δόθηκαν σε φαρμακευτικούς κολοσσούς.

Αυτά δεν συνέβησαν κάποτε σε μια άλλη χώρα αλλά στην Ελλάδα του Καραμανλή του νεότερου.

Του έτερου –σύμφωνα με τον υπουργό κατά της Διαφθοράς– «λαοπρόβλητου ηγέτη» (ο πρώτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας) τον οποίο «τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο».

Η έρευνα για την Νοvartis δεν αφορά μόνο την περίοδο 2012-14 αλλά και οτι προηγούμενα χρόνια. Σε βάθος δεκαετίας και βάλε Θα έχει λοιπόν εξαιρετικό ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε ποια ακριβώς περίοδο αφορούν τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής το γραφείο της εισαγγελίας Διαφθοράς.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει η αποκάλυψη της ταυτότητας των «μεγάλων συμφερόντων» που επικαλείται η κα Ράικου στην επιστολή παραίτησής της. Θα προκύψει από την έρευνα που πρέπει να ακολουθήσει για την διερεύνηση των όσων κατήγγειλε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όσοι υπολογίζουν πως η εισαγγελέας δεν μπορεί να τεκμηριώσει όσα είπε θα βρεθούν προ μεγάλων εκπλήξεων.

Πάντως ας μην κρυβόμαστε. Σημαίνοντα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης ουδέποτε είδαν με καλό μάτι την παρουσία της Ελένης Ράικου στην εισαγγελία Διαφθοράς. Γνωστό επίσης είναι ότι τα τελευταία δυο χρόνια δεν έχει γίνει το παραμικρό για την ενίσχυση του συγκεκριμένου γραφείου με επιστημονικούς συνεργάτες ή υλικοτεχνική υποδομή παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις που –ακόμη και εγγράφως- έχουν δοθεί.

Την στιγμή λοιπόν που η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα κληθεί από σήμερα να κινήσει τις διαδικασίες για την τοποθέτηση του νέου εισαγγελέα Διαφθοράς φαίνεται ότι ο ασκός του Αιόλου άνοιξε, ενώ πρόσωπα που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις κάνουν λόγο ότι πίσω από το Ραικου-Gate κρύβεται η άρνηση ορισμένων να υπηρετήσουν επιλεκτικό χειρισμό υποθέσεων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ