2017-03-27 22:22:09
Φωτογραφία για ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΝΟΘΕΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ DRIVERS
Η νέα εποχή της Formula 1, με τις αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς που έχουν επιτρέψει στα μονοθέσια να γίνουν πολύ ταχύτερα, έχει επιπλέον απαιτήσεις από τους οδηγούς.Η αυξημένη παραγωγή κάθετης δύναμης έχει ως αποτέλεσμα τα μονοθέσια να κάνουν… ευθείες τις στροφές, με τα περάσματά τους από αυτές να είναι συχνά τρομακτικά γρήγορα.

Πόσο; Τόσο που οι οδηγοί μπορεί να δεχθούν ακόμα και 8 G! Για αυτά τα νέα δεδομένα, μίλησε ο οδηγός της Haas F1 Team, Romain Grosjean (φωτογραφία): "Τα μονοθέσια είναι βάναυσα! Στις γρήγορες στροφές δεχόμαστε δυνάμεις που πλησιάζουν τα 8 G, είναι πολύ απολαυστικό. Όμως παράλληλα, είναι δύσκολο για το σώμα μας, είναι δύσκολο ακόμα και για τα μονοθέσια που καταπονούνται. Το να χάσεις τη σωστή γραμμή σε κάποια σημεία μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Πρέπει να είναι περισσότερο ακριβής, περισσότερο συγκεντρωμένος και φυσικά, καλύτερα γυμνασμένος".


Ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων χαρακτήρισε τα μονοθέσια του 2017 ως «πραγματικά τέρατα» ενώ τη δική του άποψη κατέθεσε και ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και δεύτερος στην πρεμιέρα της Μελβούρνης, Lewis Hamilton. "Είναι απίστευτα. Το να οδηγώ το φετινό μονοθέσιο είναι η καλύτερη εμπειρία που είχα ποτέ. Η πρόσφυση είναι φανταστική, η αεροδυναμική απόδοση έχει αλλάξει δραστικά. Μπορείς πλέον να πιέσεις πολύ και στις στροφές". Το αν η νέα εποχή της Formula 1 θα προσφέρει πιο συναρπαστικούς αγώνες, θα αποδειχθεί στην πορεία. Όμως πως προσφέρει περισσότερη οδηγική απόλαυση στους 20 πρωταγωνιστές του σπορ, είναι ήδη δεδομένο. Photo credits: AP Photo/Andy Brownbill kartgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ