2012-05-21 12:50:43
Φωτογραφία για Μάχη αιωνίων στο ΣΕΦ, πράξη πρώτη
Με την ευχή να κυλήσουν όλα ομαλά και να βάλει όχι ο Θεός, αλλά η αστυνομία το...

χέρι της θα πραγματοποιηθεί σήμερα (21/05, 19.00, ΝΕΤ) στο ΣΕΦ το πρώτο τζάμπολ των τελικών της Α1, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Νυν και τέως πρωταθλητής Ευρώπης συγκρούονται σε μια μονομαχία που με κομμένη την ανάσα περιμένουν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων και οι λάτρεις του μπάσκετ, εντός κι εκτός συνόρων. Ευχή όλων είναι το εγκληματικό πάθημα που βίωσε η αποστολή του Παναθηναϊκού να έχει γίνει μάθημα στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και της ΓΓΑ και από εδώ και στο εξής να μην εμφανιστεί ποτέ ξανά ανάλογο κρούσμα στον ελληνικό αθλητισμό. Ευχή όλων είναι, επίσης, να επικρατήσει η λογική και στις τάξεις των οπαδών των δύο αντιπάλων, αρχής γενομένης από αυτούς του Ολυμπιακού, που με την ομάδα τους να έχει το πλεονέκτημα έδρας κάνουν σήμερα (21/05, 19.00, ΝΕΤ, live από το Onsports) το ποδαρικό στους τελικούς.


Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι πανέτοιμοι για το πρώτο τζάμπολ των τελικών των πλέι οφ, με την ευχή όλων το ενδιαφέρον να επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στο παρκέ, εκεί άλλωστε που βρίσκονται οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Μια πλειάδα σπουδαίων παικτών, μαζί με τους δύο εκ των κορυφαίων προπονητών της Ευρώπης, υπόσχονται πλούσιο θέαμα και συγκινήσεις. Οι Πειραιώτες, με νωπές τις δάφνες της κατάκτησης του τίτλου της Ευρωλίγκας, βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και το ζητούμενο δεν είναι άλλο από το να προστατέψουν το πλεονέκτημα που τους προσφέρει η έδρα. Η συνταγή για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν αλλάζει σε σχέση με εκείνη στη σειρά των προημιτελικών της Ευρωλίγκας με τη Σιένα και φυσικά το Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Άμυνα μέχρι τελικής πτώσης και περιορισμός της δράσης των αντίπαλων ατού. Στην προκειμένη περίπτωση ο λόγος γίνεται για το Δημήτρη Διαμαντίδη, από τα χέρια του οποίου περνάει ουσιαστικά όλο το παιχνίδι του συγκροτήματος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Από εκεί και πέρα, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει δώσει εντολή στους παίκτες του να ανοίξουν το ρυθμό και να προσπαθήσουν να χτυπήσουν τον «αιώνιο» αντίπαλο σε ανοιχτό γήπεδο. Παράλληλα, περιμένει από τους Κέσελ, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Χάινς, Άντιτς και Ντόρσεϊ να δώσουν λύσεις στο σκοράρισμα, αφού περιμένει πως η άμυνα του Παναθηναϊκού θα είναι προσαρμοσμένη πάνω στο Βασίλη Σπανούλη. Το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα για τον Ολυμπιακό μεταφράζεται με την περίπτωση του Έισι Λο. Ο 27χρονος γκαρντ, που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα στον αστράγαλο και από την περασμένη Δευτέρα (14/05) ακολουθεί ειδική θεραπεία, δεν κατάφερε να πάρει μέρος στην προετοιμασία, κατά συνέπεια η συμμετοχή του στο σημερινό (21/05) τελικό παραμένει εξαιρετικά αμφίβολη.

Από την άλλη πλευρά, στις τάξεις του Παναθηναϊκού επικρατεί πάθος και θέληση για το «σπάσιμο» της έδρας του Ολυμπιακού, που θα κάνει με το… καλημέρα το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αφεντικό της σειράς των τελικών. Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν χθες (20/05) την προετοιμασία τους στο ΟΑΚΑ παρουσία και του Θανάση Γιαννακόπουλου, με το Σέρβο τεχνικό να βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην έχει να αντιμετωπίσει το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα. Στον Παναθηναϊκό αναγνωρίζουν τις δυσκολίες του σημερινού (21/05) τελικού στο ΣΕΦ, αλλά έχουν πίστη στις δυνατότητές τους. Εξάλλου, κι άλλες φορές στο παρελθόν κλήθηκαν να περάσουν από το ΣΕΦ κι εκτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία την αποστολή τους.

Οι «πράσινοι» θεωρούν πως εάν η ομάδα τους αγωνιστεί σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητές της δεν θα συναντήσει πρόβλημα να υπερασπιστεί τον τίτλο της, που θα είναι ο δέκατος διαδοχικός και 14ος την τελευταία 15αετία. Εξάλλου, υπάρχει η πεποίθηση πως είναι στο χέρι των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς το «διπλό» στο ΣΕΦ, με το οποίο θα ανατρέψουν το πλεονέκτημα της έδρας του Ολυμπιακού και θα πάρουν το προβάδισμα στην τελική σειρά του ελληνικού πρωταθλήματος.
onsports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ