2024-03-20 22:21:05
Φωτογραφία για Μάρτιος 2011: Οι υποχρεωτικές μετατάξεις στον σιδηρόδρομο γίνονται πράξη
Ημέρες Μάρτιου του 2011 ήταν, όταν οι πρώτοι σιδηροδρομικοί έπαιρναν τα ειδοποιητήρια τους για υποχρεωτικές μετατάξεις έκτος ΟΣΕ.

Τότε με τίτλο "Καλοτάξιδος να είσαι πουλίμ΄ εκεί που πας." γραφαμε:

Αφιερωμένο σε όλους τους υποχρεωτικός μετατασσόμενους σιδηροδρομικούς.

Το ποντιακό άσμα με τίτλο «Καλοτάξιδος να είσαι παιδί μου εκεί που πας» σε συνδυασμό με την ευχή των σιδηροδρομικών για καλή τύχη, έρχεται να επισφραγίσει τον πόνο και την θλίψη του μεγάλου αποχωρισμού των σιδηροδρομικών. Τούτο το άσμα θα φέρνει στην θύμηση όλων εκείνων που είχαν την ατυχία να βρεθούν στην δίνη των πιο ακραίων και πιο οδυνηρών αποφάσεων, που συντελέστηκαν ποτέ στον έναν και πλέον αιώνα της ύπαρξης του ελληνικού σιδηροδρόμου. Θα φέρνει στην θύμησή τους, γεγονότα που προκαλούν αποτροπιασμό, σαν εκείνα που γνώρισαν παλαιότερες γενιές. Σήμερα οι σιδηροδρομικοί αισθάνονται ότι είναι κυνηγημένοι, περιφρονημένοι και ταπεινωμένοι
. Ο υπερήφανος κόσμος του σιδηροδρόμου βιώνει σήμερα την μεγαλύτερη προσβολή της προσωπικότητας του και αυτό δεν τα συγχωρέσει ποτέ. Ένα είναι βέβαιο ότι, ο ιστορικός του μέλλοντος θα δυσκολευτεί αφάνταστα να κατανοήσει αυτά που συμβαίνουν εν έτη 2011 στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο. Δεν θα μπορέσει όχι μόνο να κατανοήσει την στάση των πολιτικών αλλά και την στάση των εργαζόμενων και των εκπροσώπων του για τις μεγάλες ανατροπές που σημειώνονται σε όλα τα επίπεδα χωρίς να ξεσηκωθεί το σύμπαν. Θα αδυνατήσει να κατανοήσει πως τα μεγαλύτερα σκάνδαλα κακοδιαχείρισης σε ένα οργανισμό φορτωθήκαν χωρίς κανένα δισταγμό στους εργαζόμενους. Θα αδυνατήσει να κατανόηση πως ένα σαθρό και διαφθαρμένο πολιτικό σύστημα που εξέθρεψε όλα τα δεινά του τόπου μπόρεσε και πραγμάτωσε τόσες μεγάλες ανατροπές χωρίς καμία ουσιαστική παρεμπόδιση στο καταστροφικό του έργο. Ο ιστορικός του μέλλοντος το μόνο που δεν θα δυσκολευτεί να γράψει με μαύρα γράμματα θα είναι η λέξη ντροπή. Ντροπή στην πολιτική εξουσία ντροπή στην συνδικαλιστική ηγεσία και η κάθε σελίδα της περιόδου της ιστορίας που διανύουμε θα επικυρώνεται με την λέξη ντροπή. Καλή τύχη σε όλους μας Χρήστος Γιαννακίδης

Για να μη ξεχνάμε το παρελθόν μας...

sidirodromikanea.blogspot.com

Δείτε το βίντεο και τον πόνο ψυχής του μεταταγμένου μηχανοδηγού Χρήστου Γυλού



Νέα ονόματα μετατασσομένων υπαλλήλων του ΟΣΕ δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Οι μετατάξεις συνεχίζονται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς, καθώς με τη χθεσινή ανακοίνωση ακόμη 200 μετακινήσεων σιδηροδρομικών, ο συνολικός αριθμός όσων έχουν μεταταγεί μετά βίας αγγίζει τις 250 από τις συνολικά 1.673 που έχουν προγραμματιστεί.

«Καθημερινή»

Βουβός ο πόνος των μετατασσομένων σιδηροδρομικών έκδηλη η οργή τους.

Περιδιαβαίνοντας τους χώρους δουλειάς των σιδηροδρομικών, συναντάς πρόσωπα που σου δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε άλλο τόπο και χρόνο. Έχεις την αίσθηση ότι κάτι βαθύτερο κρύβουν μέσα τους και μονό όταν συζητάς μαζί τους αντιλαμβάνεσαι τον πόνο που έχουν φωλιασμένο στα σωθικά τους. Ταυτόχρονα νιώθεις ότι η σπίθα της έκρηξης οργής είναι έτοιμη να ξεπηδήσει και να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα της. Αλήθεια πως είναι δυνατόν να μην πονά και μην εξοργίζεται κανείς με αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό σιδηρόδρομο; τι μπορεί να πει κανείς σε έναν σιδηροδρομικό, που τον αναγκάζουν λίγο πριν την συνταξιοδότηση του να παράδοση την ταυτότητα του; Λίγοι πιστεύουμε ότι είναι εκείνοι που μπορούν να νιώσουν τα συναισθήματα που νιώθουν οι σιδηροδρομικοί την ώρα αυτή του αποχωρισμού και τον πηγαιμό για την νέα τους θέση. Δεν θα μπορούσε κανείς να διανοηθεί πριν λίγο ακόμα καιρό ότι στους εργαζόμενους του ελληνικού σιδηροδρόμου θα επιφυλάσσονταν τέτοια τύχη. Δεν θα μπορούσε να διανοηθεί σιδηροδρομικός ότι θα σβήνονταν με μια μονοκονδυλιά όλα όσα πρόσφερε στον ελληνικό σιδηρόδρομο και όλα όσα αγάπησε στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι μετά από τριάντα χρόνια και πλέον προσφοράς τον σιδηρόδρομο ότι θα γνώριζε αυτήν την άθλια συμπεριφορά. Ναι, πρόκειται για άθλια συμπεριφορά. Γιατί όταν σου ζητούν να καταθέσης την σιδηροδρομική σου ταυτότητα είναι άθλια συμπεριφορά και αυτό πονά πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε μείωση μισθών. Κλείνοντας το σημείωμα μας αυτό θέλω να υπογραμμίσω ότι οι σιδηροδρομικοί θα θυμούνται για πάντα τα λόγια του μετατασσόμενου συναδέλφου τους « Ναι, έκλαψα όταν παρέδωσα την ταυτότητα μου…»

Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea.blogspot.com

Στον κατάλογο των μετατασσομένων σιδηροδρομικών και ο διαχειριστής των «Σιδηροδρομικών Νέων Χρήστος Γιαννακίδης



Μήνυμα συμπαράστασης από τον δημοσιογράφο Φώτη Κουτσαμπάρη

Χρήστο, είσαι μηχανοδηγός στο τρένο της ενημέρωσης των σιδηροδρομικών, για δεκαετίες και με πολλούς σταθμούς (εφημερίδες, περιοδικά, διαδίκτυο), όπου τυγχάνεις θερμότατης υποδοχής από όσους ενδιαφέρονται για την αλήθεια.

Όσα εμπόδια κι αν θέλησαν κατά καιρούς να βάλουν ορισμένοι σε αυτό το ταξίδι, γκρεμίστηκαν από τη θέληση, το μεράκι, το πάθος σου να συνεχίζεις τον αγώνα ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Η αμαξοστοιχία σου θα συνεχίσει το ταξίδι της ακόμη κι αν επιχείρησαν να την εκτροχιάσουν. Η ταυτότητα του σιδηροδρομικού δεν ανήκει μόνο σε σένα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο που είναι επιβάτες στις διαδρομές σου. Κανείς δεν μπορεί λοιπόν, να μας αφαιρέσει την ταυτότητα.

Καλή συνέχεια.

Φώτης Κουτσαμπάρης,

δημοσιογράφος

/sidirodromikanea.blogspot.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ