2012-05-21 13:14:02
Φωτογραφία για ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ: ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο Κώστας Πολυχρονίου μίλησε στον «ΓΑΥΡΟ» και δήλωσε ότι ο Θρύλος της νέας χρονιάς θα είναι ακόμα πιο δυνατός απ’ ό,τι πέρυσι. Ακόμα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, χαρακτηρίζοντάς τον μεγάλο προπονητή, ενώ ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει ελληνοποίηση στο ρόστερ του και να εκμεταλλευτεί τους Ελληνες παίκτες που έχει στην ομάδα. Επίσης, πρόσθεσε ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στο κέντρο και παίκτες όπως ο Μανιάτης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο νέος προπονητής που θα αναλάβει την ομάδα, όπως όλα δείχνουν, θα είναι της ίδια φιλοσοφίας με τον Βαλβέρδε. Θα κάνει καλό αυτό στον Ολυμπιακό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κάθε νέος προπονητής που έρχεται σε μια νέα ομάδα, θέλει πρώτα από όλα να γνωρίσει καλά τους παίκτες που έχει στο ρόστερ του. Μετά θα αποφασίσει αυτός μέσα από τις προπονήσεις ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα αποχωρήσουν από την ομάδα. Πιστεύω ότι άμα ο Ολυμπιακός αποκτήσει Ισπανό ή Πορτογάλο προπονητή, όπως ακούγεται και είναι της ίδιας νοοτροπίας και φιλοσοφίας του Βαλβέρδε, θα κάνει πολύ καλό στην ομάδα
. Οι παίκτες θα προσαρμοστούν γρήγορα στα νέα δεδομένα του προπονητή και κατά τη γνώμη μου θα παρουσιαστούν ακόμα καλύτεροι τη νέα χρονιά. Ο νέος προπονητής όμως πρέπει να διαθέτει στοιχεία όπως ο Βαλβέρδε. Να είναι πειθαρχημένος, σοβαρός και να μπορεί να επιβληθεί στους παίκτες του. Επίσης, να μπορεί να ελέγχει τα αποδυτήρια της ομάδας, όπως έκανε πολύ καλά ο Ισπανός (σ.σ.: Βαλβέρδε). Καλό θα ήταν να έμενε άλλη μια χρονιά ο Βαλβέρδε στην ομάδα, αλλά έκανε την επιλογή του και του εύχομαι καλή σταδιοδρομία σε ό,τι και αν κάνει.

Ε: Πρέπει το καλοκαίρι να γίνουν πολλές μεταγραφές κατά την άποψή σας;

Α: Το ρόστερ του Ολυμπιακού πιστεύω ότι είναι πλήρες και έχει διαφορά μεγάλη από των υπόλοιπων ομάδων του πρωταθλήματος. Είναι μακράν το καλύτερο και πιο συμπαγές, με πολλές επιλογές για τον προπονητή. Για μένα θα πρέπει να γίνουν προσεκτικές κινήσεις το καλοκαίρι και όχι βιαστικές. Με 3-4 προσθήκες, ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος για τη νέα σεζόν. Ομως, όλα θα καθοριστούν από τον νέο προπονητή που θα αναλάβει την ομάδα, αλλά και τη διοίκηση. Εμείς, απ’ έξω δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. Αυτοί ξέρουν καλύτερα απ’ όλους.

Ε: Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της ομάδας τη νέα σεζόν, σε ποιες θέσεις θεωρείτε ότι «πονάει» και χρειάζεται μεταγραφές;

Α: Κοιτάξτε, πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να δούμε ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα μείνουν στην ομάδα και στο ρόστερ του Ολυμπιακού, όπως ανέφερα και προηγουμένως. Προσωπικά πιστεύω ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Ο χώρος του κέντρου είναι αυτός που ρυθμίζει τη ροή του παιχνιδιού. Εννοώ, δηλαδή, ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση της ομάδας. Επομένως, εκεί πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα. Πρέπει να αποκτήσει δύο καλά αμυντικά χαφ, που θα τρέχουν πολύ και θα βοηθάνε την αμυντική λειτουργία, αλλά και την επίθεση της ομάδας. Επίσης, να μπορούν να σκοράρουν, να είναι καλοί σουτέρ. Ακόμα, χρειάζεται ένα επιθετικό χαφ, γιατί ακόμα δεν ξέρουμε αν μείνει ή αν φύγει ο Ιμπαγάσα. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν «μαέστρο» όπως ο Αργεντινός. Πρέπει ο Ολυμπιακός να πάρει παίκτες στο κέντρο, όπως είναι ο Μανιάτης. Αυτούς χρειάζεται το σύγχρονό ποδόσφαιρο. Παίκτες-εργαλεία για τον προπονητή, κάνουν πολλές δουλειές μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ε: Πρέπει να μείνει στην ομάδα ακόμα έναν χρόνο ο Ολοφ Μέλμπεργκ;

Α: Βεβαίως και πρέπει να μείνει ο Μέλμπεργκ στην ομάδα. Είναι σε θέση να παίξει όχι ένα, αλλά δύο και τρία χρόνια ακόμα ποδόσφαιρο. Εχει καλή σωματοδομή και είναι αναντικατάστατος. Μακάρι να μείνει στην ομάδα. Τον χρειάζεται ο Ολυμπιακός, για πολλά χρόνια ακόμη.

Ε: Η φετινή σεζόν για τον Βαλβέρδε ήταν η πιο επιτυχημένη από τις δύο προηγούμενες, μετά την κατάκτηση του νταμπλ και την καλή πορεία στην Ευρώπη;

Α: Οταν κάνεις δύο επιτυχίες την ίδια χρονιά, είσαι επιτυχημένος 1.000%. Ο Βαλβέρδε είναι μεγάλος προπονητής, έχει γράψει ιστορία στον Ολυμπιακό. Θα τον θυμόμαστε για χρόνια. Κρίμα που θα φύγει, αλλά αυτός ξέρει καλύτερα απ’ όλους τι πρέπει να κάνει. Μακάρι κάποια στιγμή να επιστρέψει στην ομάδα για να τελειώσει εδώ την προπονητική του. Ηταν σοβαρός, είχε ποδοσφαιρική παιδεία και επέβαλε την τάξη στην ομάδα και στα αποδυτήρια.

Ε: Ο Ολυμπιακός πρέπει να επενδύσει από εδώ και πέρα σε Ελληνες παίκτες;

Α: Βεβαίως πρέπει να επενδύσει σε Ελληνες ποδοσφαιριστές ο Ολυμπιακός. Το φωνάζω εδώ και χρόνια εγώ. Αρκετοί έλεγαν ότι πρέπει ο Ολυμπιακός να απαρτίζεται από Ελληνες παίκτες, αλλά έμειναν στα λόγια. Πιστεύω ότι ο κ. Μαρινάκης θα ενισχύσει την ομάδα με Ελληνες ποδοσφαιριστές. Εχει όνειρο και φιλοδοξίες γι’ αυτή την ομάδα. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές. Ο Ολυμπιακός έχει ταλαντούχους παίκτες, όπως ο Φετφατζίδης, ο οποίος αν δουλέψει σωστά και προσεχθεί, θα είναι ο παίκτης που θα γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, φέτος δεν χρησιμοποιήθηκε όσο θα έπρεπε και με τον λίγο χρόνο συμμετοχής που πήρε στα παιχνίδια που αγωνίστηκε, έδειξε και με το παραπάνω ότι αξίζει μια θέση στη βασική ενδεκάδα της ομάδας. Για μένα θα έπρεπε, ο κάθε πρόεδρος της ομάδας, να απαιτεί από τον προπονητή κάθε χρόνο να βγάζει και έναν νεαρό παίκτη από τις ακαδημίες της ομάδας, ο οποίος να αγωνίζεται στην πρώτη και ως βασικός. Οπως κάνουν τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης.

Ε: Για τους Μήτρογλου, Σουμπίνιο και Τάτο, ποια είναι η άποψή σας; Εχουν θέση στο ρόστερ της ομάδας τη νέα σεζόν;

Α: Ο Σουμπίνιο είναι ένας πολύ καλός παίκτης και πραγματοποίησε φοβερή χρονιά στον Λεβαδειακό. Ηταν βαρόμετρο για την ομάδα του. Το θέμα είναι αν αντέξει την πίεση. Για μένα, πρέπει να βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας τη νέα χρονιά. Ο Τάτος είναι καλός χαφ, γρήγορος, με καλή κίνηση στον χώρο. Πιστεύω αν γυρίσει θα βοηθήσει την ομάδα. Ο Μήτρογλου για μένα είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ελλάδα. Αν βελτιώσει μερικά πράγματα στο παιχνίδι του, πιστεύω ότι θα γράψει ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ