2012-05-21 13:19:04
Φωτογραφία για Στην «τσιμπίδα» του φόρου πιάστηκε συνταγματολόγος
Κάτω από το μικροσκόπιο του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων (Φόρος Εισοδήματος) βρέθηκαν πρόσφατα, οι απολαβές της διεθνούς φήμης... Βρετανίδας συνταγματολόγου, Κλερ Παλεϊ, η οποία, είχε προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως σύμβουλος του μ. Τάσσου Παπαδόπουλου.

Πέντε χρόνια μετά, το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων απαιτεί την καταβολή ποσού, ύψους €114.082 ως φόρο εισοδήματος, για τα έτη 2004 - 2007, για τις συνολικές απολαβές της κ. Παλεϊ, οι οποίες, κατά την προαναφερθείσα χρονολογική περίοδο έφτασαν τα €500.000, περίπου.

Τα πράγματα περιπλέχθηκαν περισσότερο καθώς η κ. Παλεϊ είναι συνταξιούχα και το κονδύλι του κρατικού προϋπολογισμού του 2012 που αφορά την καταβολή χρημάτων προς συνταξιούχους για υπηρεσίες προς το δημόσιο, παραμένει δεσμευμένο από τη Βουλή. Και αυτό, μετά τη διαπίστωση, ότι οι προσλήψεις συνταξιούχων στο δημόσιο, ως εμπειρογνώμονες, από εξαίρεση έγινε ο κανόνας.


Έτσι λοιπόν, το Υπουργείο Οικονομικών, αναγκάστηκε να καταφύγει για άλλη μια φορά στη Βουλή και δη στην Επιτροπή Οικονομικών ζητώντας την αποδέσμευση του σχετικού κονδυλίου για εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων που προέκυψαν από τη συμφωνία συνεργασίας με την κ. Παλεϊ.

Σχετική επιστολή για αποδέσμευση του ποσού των €114.082 στάλθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Οικονομικών. Το αίτημα του Υπουργείου έχει περιληφθεί για εξέταση στην ατζέντα της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής που θα συνεδριάσει σήμερα Δευτέρα. Αναμένεται να ζητηθούν διευκρινήσεις για τα συμβόλαια συνεργασίας που υπέγραψε η κ. Παλεϊ και για τους λόγους που δεν καταβαλλόταν ο φόρος εισοδήματος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ