2017-04-03 17:05:17
Φωτογραφία για Πολύνεκρη έκρηξη στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης
Σφοδρή έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η έκρηξη προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον δέκα ατόμων ενώ σε 50 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι τραυματίες.

Από τις πρώτες ενδείξεις προκύπτει πως εκρηχτικός μηχανισμός που περιείχε αιχμηρά αντικείμενα εξερράγη σε συρμό του μετρό μεταξύ των δυο γειτονικών σταθμών, της Σενάια και του τεχνολογικού ινστιτούτου.

Ορισμένα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε περισσότερες από μία εκρήξεις χωρίς αυτό ωστόσο να επιβεβαιώνεται. Η αστυνομία εκκένωσε όλο το δίκτυο του μετρό της πόλης και απέκλεισε τις συνοικίες που γειτονεύουν με τους προαναφερθέντες δυο σταθμούς.

Παρόλα αυτά πλήθος κόσμου έσπευσε αμέσως προκειμένου να πληροφορηθεί τις εξελίξεις.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ο όποιος από το πρωί βρισκόταν στην άγια Πετρούπολη σε τηλεοπτικό διάγγελμα του αναφέρθηκε στο γεγονός και παραδέχτηκε πως υπάρχουν νεκροί και τραυματίες χωρίς να αναφερθεί ωστόσο στον αριθμό και σε λεπτομέρειες
. Ο πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας αλλά μέχρι στιγμής οι ρωσικές αρχές δεν έχουν αναφερθεί επίσημα ή ανεπίσημα στα αίτια ή τα κίνητρα της έκρηξης. Μέχρι προ ολίγων ημερών υπήρξε έντονη δραστηριότητα και εμπλοκή του ρώσικου στρατού σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην Τσετσενία.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ LIVE Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ RT ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/kosmos/article/plirofories-gia-ekriksi-sto-metro-tis-agias-petroupolis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ