2017-04-04 12:13:46
Φωτογραφία για Ράκος η Τζίνα Αλιμόνου: «Ο Παύλος μου ζήτησε διαζύγιο γιατί…»
Ποιες οι αποκαλύψεις για το περιβόητο διαζύγιο της Τζίνας Αλιμόνου;..

Ο φάκελος που παρέλαβε η Τζίνα Αλιμόνου εκείνο το πρωί του περασμένου Νοέμβρη άλλαξε οριστικά τα δεδομένα της οικογενειακής της ζωής.

Τα έγγραφα με την αίτηση διαζυγίου που υπέβαλε ο σύζυγός της Παύλος Βαρδινογιάννης ήταν και η επίσημη πια απόδειξη ότι οι διαφορές τους είναι αγεφύρωτες και το κλίμα στη σχέση τους πιο παγωμένο και από του… Κονέκτικατ.

Η πρωτοβουλία του Παύλου Βαρδινογιάννη να κινήσει πρώτος τις διαδικασίες έκδοσης διαζυγίου ήταν μια κίνηση που μάλλον αιφνιδίασε τη γοητευτική ηθοποιό και πρώην μοντέλο, αφού ενδόμυχα πίστευε ότι παρά τα όποια προβλήματα είχαν προκύψει στον γάμο τους τα τελευταία δύο χρόνια, θα κατάφερναν να βρουν μια οδό επικοινωνίας. Προβλήματα που είχαν να κάνουν κυρίως με τον τόπο διαμονής της οικογένειας, αφού η Τζίνα Αλιμόνου επιθυμούσε να μείνουν όλοι μαζί στην Ελλάδα ενώ ο σύζυγός της να επιστρέψουν στο Κονέκτικατ.


Η ίδια πάντως δεν είχε φτάσει στο σημείο να θέσει τελεσίγραφα ευελπιστώντας ότι, παρά τη διαφωνία της με τον Παύλο που ήθελε να επιστρέψουν στην Αμερική, θα κατέληγαν σε μια μέση λύση.

Κάτι που όπως απεδείχθη δεν έγινε, αφού ο επιχειρηματίας προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, φέρνοντάς την προ τετελεσμένων γεγονότων με την αίτηση που της απέστειλε.

Σύμφωνα με αυτή, οι λόγοι που επικαλείται ο Παύλος Βαρδινογιάννης για τη λύση του γάμου τους είναι η διαφωνία για την κοινή συζυγική ζωή τους, καθώς και η ψυχική αποστασιοποίηση μεταξύ τους. Είχαν προηγηθεί πριν από την αίτηση τρία εξώδικα του επιχειρηματία στη σύζυγό του, με τα οποία την καλούσε να επιστρέψει μαζί με τα παιδιά τους στις ΗΠΑ και στη μόνιμη -κατ’ αυτόν- κατοικία τους.

Παρά τις ήπιες απαντήσεις της ηθοποιού που δεν επιθυμούσε σε καμία περίπτωση να επέλθει οριστική ρήξη στη σχέση της με τον Παύλο Βαρδινογιάννη, ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση που θα ικανοποιούσε και τις δύο πλευρές, ο επιχειρηματίας προχώρησε στην αίτηση διαζυγίου.

Ακολούθησαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της συζύγου του με βάση τη Διεθνή Σύμβαση της Χάγης, η οποία αναφέρεται στην «απαγωγή τέκνων» προστατεύοντας τα παιδιά όταν οι δύο σύζυγοι δεν μπορούν να συνυπάρξουν σε μια χώρα, ο καθείς για τους δικούς του λόγους. Πλέον τα δύο αντίπαλα μέρη αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου στις αρχές Ιουνίου, σε ένα διαζύγιο που ταρακούνησε τις τελευταίες εβδομάδες τα λιμνάζοντα νερά της ελληνικής high society.

Αν συναντήσει κάποιος έστω και τυχαία την Τζίνα Αλιμόνου αυτή την περίοδο, θα διαπιστώσει ότι εμφανισιακά τουλάχιστον παραμένει μια ιδιαίτερα γοητευτική γυναίκα, παρά τις δύσκολες προσωπικές στιγμές που βιώνει το τελευταίο διάστημα.

Στο πρώτο τηλεφώνημα που φέρεται να έκανε σε πολύ δικό της άνθρωπο μόλις παρέλαβε την αίτηση διαζυγίου είπε ότι «ο Παύλος μού ζήτησε να χωρίσουμε», δίνοντας την αίσθηση ότι εκείνες τις ώρες αδυνατούσε και η ίδια να το συνειδητοποιήσει.

Παρά τα τρία εξώδικα που είχε λάβει και τα οποία αφορούσαν μόνο το ζήτημα της διαμονής των παιδιών, πίστευε ότι θα βρεθεί μια φόρμουλα επικοινωνίας ανάμεσά τους ώστε το θέμα να λυθεί ενδοοικογενειακά χωρίς τη μεσολάβηση ψυχοφθόρων δικαστηρίων. Κάτι που όμως δεν αποφεύχθηκε, αν και το ζευγάρι αυτή τη στιγμή βάζει πάνω απ’ όλα τα παιδιά του, φροντίζοντας ειδικά σε ό,τι αφορά τη μεγάλη τους κόρη -τα τρίδυμα είναι ακόμη πολύ μικρά- να μην καταλάβει τίποτε.

Ούτως ή άλλως ο Παύλος Βαρδινογιάννης έρχεται ανελλιπώς κάθε μήνα από την Αμερική στην Ελλάδα για περίπου δέκα ημέρες ώστε να περνάει χρόνο μαζί με την οικογένειά του.

Επίσης, υπάρχει απόλυτη συνεννόηση σε ό,τι αφορά τα μηνιαία έξοδα των παιδιών και του σπιτιού ανάμεσα στους δύο συζύγους, κάτι που δείχνει ότι η μεταξύ τους επικοινωνία διατηρείται σε πολιτισμένο επίπεδο. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα όλη η οικογένεια απόλαυσε ένα γεύμα στον «Δουράμπεη» του Ψυχικού, σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν όσο το δυνατόν ακέραιες οι συνήθειες ζωής των μελών της.

Η νέα ζωή

Αυτή την περίοδο η Τζίνα Αλιμόνου μοιράζει πλέον τον χρόνο της ανάμεσα στα παιδιά της και σε κάποιες λιγοστές εξόδους την εβδομάδα για να παρακολουθήσει κάποια θεατρική παράσταση. Το θέατρο, άλλωστε, της έλειψε πολύ τα χρόνια της μετοίκησής της στις ΗΠΑ μαζί με τον Παύλο Βαρδινογιάννη και τα τέσσερα παιδιά τους, γι’ αυτό με την πρώτη ευκαιρία φροντίζει να δίνει το «παρών» σε κάποια καλή παράσταση.

Μάλιστα την περασμένη Τετάρτη παρακολούθησε μαζί με μια φίλη της τη θεατρική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Μ. Καραγάτση «Η Μεγάλη Χίμαιρα», η οποία και την ενθουσίασε. Η ίδια άλλωστε δεν κρύβει σε στενούς φίλους της την επιθυμία να επιστρέψει από την ερχόμενη σεζόν στην υποκριτική, ερμηνεύοντας κάποιον ρόλο στο θέατρο ή στην τηλεόραση – εφόσον προκύψει κάποια καλή πρόταση.

Γι’ αυτό τον λόγο επιδιώκει να συναντάει ανθρώπους από τον χώρο με τους οποίους είχε χάσει εκ των πραγμάτων επαφή συζητώντας για πιθανή συνεργασία ώστε να τονωθεί ψυχολογικά.

Αν και αποφεύγει να αναφέρεται ανοιχτά στη ρήξη του γάμου της, όπως η ίδια λέει σε πολύ στενό κύκλο δικών της ανθρώπων, το μοναδικό πρόβλημα στη σχέση με τον σύζυγό της ήταν η μετακόμιση στο Κονέκτικατ για δύο χρόνια.

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλε να προσαρμοστεί σε μια πόλη όπου από τις 4 το απόγευμα σπάνια κανείς βλέπει ανθρώπους να κυκλοφορούν στον δρόμο, τα νέα δεδομένα της ζωής της στην ήσυχη αμερικανική Πολιτεία βάρυναν αφόρητα την ψυχολογία της. Αν και το ζευγάρι διατηρούσε κοινωνικές επαφές με κάποιες ελληνικές οικογένειες που ζούσαν εκεί, ο τρόπος ζωής, οι ατέλειωτες ώρες μονότονης ηρεμίας και η νοσταλγία για την Ελλάδα λειτούργησαν καταλυτικά όταν επέστρεψαν πέρσι το καλοκαίρι για διακοπές.

Η Αλιμόνου ζήτησε από τον σύζυγό της στα τέλη Αυγούστου να μείνει με τα παιδιά στην Ελλάδα και να τον επισκέπτονται τακτικά καθώς και την περίοδο των γιορτών, όμως ο επιχειρηματίας τής ξεκαθάρισε ότι πρέπει να επιστρέψουν στην Αμερική. Αυτό στάθηκε η αφετηρία των συχνών διαφωνιών τους, για να ακολουθήσουν στην πορεία τα τρία εξώδικα, η αίτηση διαζυγίου και τα ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάστηκαν προ ημερών.

Καταθέτοντας τα ασφαλιστικά μέτρα, ο Παύλος Βαρδινογιάννης καλείται να πείσει το δικαστήριο ότι η μόνιμη κατοικία της οικογένειας είναι στο Κονέκτικατ και ότι εκεί πρέπει να μείνουν τα παιδιά και όχι στην Ελλάδα, όπως επιθυμεί η Τζίνα Αλιμόνου.

Σε ό,τι αφορά την εκδίκαση της αίτησης διαζυγίου, αυτή έχει προσδιοριστεί για το 2019, εκτός αν οι υπάρχουσες συνθήκες ανάμεσα στο ζευγάρι αλλάξουν προς το καλύτερο, κάτι που προς στιγμήν και, όπως μαρτυρούν ελάχιστοι γνώστες της υπόθεσης, φαντάζει απίθανο ενδεχόμενο.

Από την άλλη, πρέπει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη τηρεί ήπια στάση απέναντι στα γεγονότα που οδήγησαν στη ρήξη της σχέσης του ζευγαριού. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η λέξη «διαζύγιο» είναι ιδιαίτερα απεχθής στην επιχειρηματική δυναστεία από την Κρήτη, η οποία θεωρεί ότι τα μέλη της πρέπει να εξαντλούν κάθε πιθανό τρόπο ώστε να διατηρούν τη σταθερότητα στη ζωή τους.

Παραμένει, όμως, γεγονός ότι η Τζίνα Αλιμόνου και ο Παύλος Βαρδινογιάννης, μετά από έντεκα χρόνια κοινής ζωής, δεν μπορούν πλέον να συνυπάρξουν. Ο τελευταίος συναντάται συχνά με φίλους του όπως ο Γιάννης Σαραντόπουλος, ενώ η Τζίνα Αλιμόνου θα βγει για ένα κρασί με κάποια φίλη της, συνήθως μετά από κάποια παράσταση.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ