2017-04-04 14:00:42
Φωτογραφία για Υπόθεση πατέρα Σταύρου: Θύμα ύποπτων κύκλων η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής;
Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να εκτονωθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των πιστών από την “απόσπαση” του πατέρα Σταύρου Κυριόπουλου από τον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Κίτσι Κορωπίου.

Η Κυριακή (2/4) ήταν μια δύσκολη ημέρα γεμάτη εντάσεις αφού οι πιστοί που επιμένουν στην επάνοδο του ιερέα τους στην εκκλησία του Κιτσίου συνέχισαν να αντιδρούν δυναμικά και να αντιτίθενται σθεναρά στην απόφαση της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Παράλληλα όμως τίθεται ένα ακόμη – ίσως το σοβαρότερο – ζήτημα, που έχει να κάνει με το κατά πόσο ορισμένοι κύκλοι προσπαθούν να πλήξουν την κορυφαία έκφραση της οργανωμένης Εκκλησίας στην περιοχή.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι ο πατέρας Σταύρος Κυριόπουλος απομακρύνθηκε από την Παναγίτσα του Κιτσίου, επειδή έπεσε θύμα καταγγελιών οι οποίες όμως δεν αντέχουν στην αλήθεια.

Ίσως αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ουδείς εκπρόσωπος της Μητρόπολης δεν έχει μιλήσει για τίποτα περισσότερο από απόσπαση, η οποία μάλιστα όχι επειδή αποφασίστηκε αλλά επειδή έτσι ορίζει ο νόμος, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από τρίμηνη για ένα ολόκληρο χρόνο.


Εάν στοιχειοθετούνταν οιαδήποτε κατηγορία εις βάρος του πατέρα Σταύρου, τότε θα τιθόταν σε αργία και θα ξεκινούσε μια ολόκληρη διαδικασία προκειμένου να διαλευκανθεί η όλη υπόθεση η οποία ενδεχομένως να είχε ως αποτέλεσμα την παραπομπή του σε επισκοπικό δικαστήριο.

Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει αφού ο καταγγέλλων – διότι υπάρχει τέτοιος - δεν θεωρείται άτομο αξιόπιστο, όχι μόνο λόγω του έκνομου παρελθόντος του αλλά και της... σχέσης που έχει αποκτήσει με τη Δικαιοσύνη.

Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι πώς έπεσε στην παγίδα των ύποπτων αυτών κύκλων ένας ιδιαίτερα φωτισμένος ιεράρχης όπως ο Νικόλαος αλλά και οι συνεργάτες του.

Διότι από τη στιγμή που αποφάσισε την απομάκρυνση ενός ιερέα, ο οποίος μόνο καλά δείγματα έχει δώσει και έχει καταφέρει να κάνει τους πολίτες να δίνουν ουσιαστικό παρόν στην εκκλησία, έστω και με τη μορφή της απόσπασης, σίγουρα κάπως έχει παρασυρθεί.

Πόσο δύσκολο άραγε είναι για έναν μηχανισμό όπως αυτός που διαθέτει και η Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής να ερευνήσει το ανυπόστατο των καταγγελιών;

Μήπως υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι δεν θέλουν να κινηθεί αυτός ο μηχανισμός ώστε να λάμψει η αλήθεια και να εκτονωθεί η κατάσταση – και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα – ώστε όλα να ομαλοποιηθούν; Και ποιοί μπορεί να είναι αυτοί;

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος βέβαια έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι παραμένει ένας άριστος ηγήτορας της τοπικής Εκκλησίας και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Και ίσως είναι ο μοναδικός ο οποίος μπορεί να βγάλει τη Μητρόπολη και τους πιστούς της από αυτή την ιδιότυπη – όσο και πρόωρη – Μεγάλη Εβδομάδα στην οποία έχει περιέλθει.

Τί θα πράξουν όμως οι πιστοί του Κιτσίου οι οποίοι συνεχίζουν να λειτουργούν υπό το κράτος μιας παράλογης απομάκρυνσης του ιερέα τους; Οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν να αντιδρούν και να απέχουν από τις λειτουργίες και τις ακολουθίες στην Παναγίτσα.

Το θέμα όμως είναι ότι μετά την οργή και τις αντιδράσεις έρχεται η αδιαφορία, κάτι που θα είναι ό,τι χειρότερο για μια ακμάζουσα ενορία όπως αυτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Και για την όποια παρακμή της την ευθύνη σίγουρα δεν θα φέρει ούτε το ποίμνιο αλλά ούτε ο ιερέας!

“Ελπίζουμε ότι θα κάνουμε Μεγάλη Εβδομάδα με τον παπά μας όπως τόσα χρόνια” ανέφεραν στο notioanatolika.gr πιστοί του Κιτσίου που αντιδρούν. Πόσο άραγε θα εισακουστούν οι εκκλήσεις τους από τον Μητροπολίτη Νικόλαο και τους συνεργάτες του;

Διαβάστε σχετικά: Κίτσι: Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την “απόσπαση” του πατέρα Σταύρου από την ενορία της Παναγίτσας (Video & Fotos)
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ