2017-04-05 16:48:28
Φωτογραφία για Γιατί το δικαστήριο στο Αγρίνιο αθώωσε τον 21χρονο που σκότωσε την μητέρα του για μια παρατήρηση
Αθώος λόγω  «ακαταλόγιστου» κρίθηκε από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Αγρινίου ο 21χρονος, που τον Μάιο του 2013 σκότωσε τη μητέρα του επειδή του έκανε παρατήρηση. Το δικαστήριο δεν διέταξε τον αόριστο εγκλεισμό του σε κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα, καθώς έκρινε ότι δεν είναι επικίνδυνος για τη κοινωνία.

Το τραγικό περιστατικό είχε εκτυλιχτεί τστις 22 Μαΐου του 2013. Ο 17χρονος τότε μαθητής βρισκόταν στο σαλόνι του σπιτιού και παρακολουθούσε τηλεόραση. Γύρω στις 2:15 τα ξημερώματα, η μητέρα του, που βρισκόταν σε διπλανό δωμάτιο, πήγε στο σαλόνι και του ζήτησε να κλείσει την τηλεόραση και να πάει για ύπνο, καθώς την επομένη, ο νεαρός θα έδινε πανελλήνιες εξετάσεις. Εκείνος δεν υπάκουσε.

Η μητέρα του συνέχισε να επιμένει. Ο 17χρονος της επιτέθηκε και τη μαχαίρωσε επανειλημμένως στο σώμα. Η γυναίκα εξέπνευσε από τα πολλαπλά τραύματα.

Ο σύζυγος της και πατέρας του 17χρονου που κοιμόταν σε διπλανό δωμάτιο, ξύπνησε από τις φωνές. Όταν πήγε στο χολ, αντίκρισε τη γυναίκα του πεσμένη στο πάτωμα και το γιο του από πάνω της. Προσπάθησε να τη συνεφέρει, αλλά ήταν μάταιο.


Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, διατάχθηκε δύο φορές η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες, ο 17χρονος έπασχε από σοβαρή ψυχική ασθένεια, ενώ κρίθηκε απαραίτητη η παρακολούθησή του σε ψυχιατρικό ίδρυμα για τουλάχιστον έξι μήνες.

Ενώ ο 17χρονος νοσηλευόταν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής,  η κατάθεση της διευθύντριας της 6ης ψυχιατρικής κλινικής που τον παρακολουθούσε, ισχυρίστηκε ότι ο 17χρονος της αποκάλυψε πως ο πατέρας του ήταν εκείνος που είχε σκοτώσει τη μητέρα του και πως του είχε ζητήσει να πάρει την ευθύνη και να ομολογήσει το έγκλημα που δεν είχε διαπράξει.

Ωστόσο, η κατάθεση αυτή δεν επιβεβαιώθηκε.

Μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, ο 21χρονος  μπορεί να συνεχίσει να ζει με τον πατέρα του, ο οποίος έχει αναλάβει την ευθύνη για τη συχνή παρακολούθηση του γιου του.

Πατέρας και γιος έχουν εγκαταλείψει το Αγρίνιο και έχουν εγκατασταθεί σε άλλη πόλη.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ