2012-05-21 14:39:11
Φωτογραφία για Κρίσιμη καμπή της ιστορίας
του Μηνά Τσαμόπουλου

Το ευρωπαϊκό του προφίλ συνεχίζει να διαμορφώνει ο Ολυμπιακός με σταθερά βήματα.  Τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν αφού  ήδη στο Τσάμπιονς  Λήγκ οι ερυθρόλευκοι διεκδικούν με αξιώσεις να  συμπεριληφθούν στο β’ γκρουπ δυναμικότητας για πρώτη φορά από το 1997 που συμμετέχουν στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή  διοργάνωση ποδοσφαίρου σε διασυλλογικό επίπεδο.

Οι Πειραιώτες είχαν δύο καταπληκτικές  χρονιές  στο Τσάμπιονς Λήγκ που τον έχουν φέρει ψηλά στη βαθμολογία της UEFA. Τόσο την περίοδο 2009-2010 με απολογισμό 17.580  πόντους όσο και φέτος με 17.520 πόντους.  

Οι ερυθρόλευκοι κατέχουν  την 15η καλύτερη βαθμολογία  μεταξύ των ομάδων που  θα δώσουν σίγουρα το παρών στο Τσάμπιονς Λήγκ , ενώ στη γενική βαθμολογία έχουν  ανέβει στην 32 η θέση  για την περίοδο 2012-2013.

Πέρσι ο Ολυμπιακός είχε  μπει στην κληρωτίδα με  50.833 βαθμούς και συμμετείχε στο γ’ γκρουπ δυναμικότητας καθώς είχαν τον 20ο καλύτερο συντελεστή  σε σύνολο 32 ομάδων. 


Για να παραμείνει ο Ολυμπιακός στο  β’ γκρουπ δυναμικότητας της διοργάνωσης  στην κλήρωση για τη φάση των Ομίλων,  που θα γίνει στα τέλη Αυγούστου, θα περιμένει τα προκριματικά.  Προϋπόθεση για μία θέση στην πρώτη 16άδα είναι  ο αποκλεισμός είτε της Μπράγκα είτε της Ντιναμό Κιέβου. Τόσο ο πορτογαλικός  σύλλογος όσο και ο ουκρανικός έχουν καλύτερη  βαθμολογική συγκομιδή  από τον Ολυμπιακό των 61.420 πόντων.

Αν αυτό συμβεί τότε οι ερυθρόλευκοι θα έχουν μία πιο βατή κλήρωση στις 30 Αυγούστου και θα ανοίξει για την επόμενη φάση της χρυσοφόρου διοργάνωσης. 

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι στενοί του συνεργάτες,  με αφορμή τον τελικό μεταξύ Μπάγερν –Τσέλσι, βρέθηκαν στο Μόναχο όπου είχε επαφές  με τον Πλατινί και τα κορυφαία στελέχη της Ομοσπονδίας.  Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού, ο ισχυρός ανήρ της ΠΑΕ  φτιάχνει μία δυνατή εικόνα της ομάδας στο εξωτερικό. 

Το μέλλον των ερυθρολεύκων βρίσκεται στην Ευρώπη.  Στην Ελλάδα  ο Ολυμπιακός  δεν έχει αντίπαλο.  Με 20 εκατομμύρια εξασφαλισμένα από την απευθείας συμμετοχή στους Ομίλους, με μειωμένο το μπάτζετ που του  δίνει διάρκεια σε βάθος  χρόνου, με  μεταγραφές ουσίας,  με μεγαλομέτοχο να έχει οικονομική ευρωστία  και  με σωστή διαχείριση του αγωνιστικού κομματιού, δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα. 

 Οι αντίπαλοί του αδυνατούν να βρουν βασικό και σταθερό χρηματοδότη  προκειμένου να κλείσουν τα οικονομικά ανοίγματα και κινδυνεύουν ακόμη και με αποκλεισμό από την Ευρώπη. 

Αν δεν μπουν λεφτά στα ταμεία τους τότε του χρόνου είναι σίγουρο ότι θα παίζουν με νεαρούς παίκτες. Η ψαλίδα θα μεγαλώσει. 

Ο Ολυμπιακός απέδειξε φέτος ότι μπορεί να πάει ένα βήμα πιο πάνω στην Ευρώπη και αυτό θα το κυνηγήσει.  Η καλή παρουσία σημαίνει ζεστό χρήμα στο ταμείο,  η  αξία των παικτών του ανεβαίνει και μπορεί να έχει και από κει έσοδα, ενώ όλο αυτό το πακέτο θα διευκολύνει την έλευση καλών ποδοσφαιριστών στο Μεγάλο Λιμάνι ή παικτών που θέλουν να ανεβάσουν το κασέ τους και να κάνουν το βήμα σε καλύτερο πρωτάθλημα. 

Ο κλήρος έπεσε στον Ολυμπιακό να κρατήσει ψηλά το όνομα του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και της αθλητικής Ελλάδας στην Ευρώπη είτε αυτό λέγεται ποδόσφαιρο είτε μπάσκετ, σε μία τραγικά κρίσιμη καμπή της ιστορίας  του τόπου.

 πηγή: olympiacos24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ