2024-04-08 08:21:46
Φωτογραφία για Google: Εξέδωσε «κρίσιμη» προειδοποίηση σε δισεκατομμύρια χρήστες του Chrome

 



Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας του κυβερνοχώρου παροτρύνουν τους χρήστες της Google να ενημερώσουν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome το συντομότερο δυνατό.

Μια πρόσφατη δημοσίευση στο ιστολόγιο της Google, υπογραμμίζει μια κρίσιμη ενημέρωση ασφαλείας που κυκλοφόρησε για το πρόγραμμα περιήγησης της. Η Google κυκλοφόρησε την ενημέρωση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, την Τρίτη 26 Μαρτίου, για να στοχεύσει σε επτά διορθώσεις ασφαλείας στο Chrome.



Η έκδοση «123.0.6312.86/.87» του Chrome για Windows και Mac και η έκδοση «123.0.6312.86» για Linux θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες ημέρες/εβδομάδες. Το update αντιμετωπίζει επίσης μια σοβαρή ευπάθεια που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από επιτιθέμενους για να παραβιάσουν το σύστημα ενός χρήστη.

Αυτή η ευπάθεια εντοπίζεται ως «CVE-2024-2883» και θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν απομακρυσμένο εισβολέα να εκμεταλλευτεί το διακομιστή σας μέσω μιας κακόβουλης σελίδας HTML.

Μόλις ένας χρήστης επισκεφθεί μια τέτοια ιστοσελίδα, ο επιτιθέμενος θα μπορούσε ενδεχομένως να αποκτήσει τον έλεγχο του υπολογιστή του.

Γιατί πρέπει να κάνετε το update;

Η ενημέρωση του προγράμματος περιήγησής σας διασφαλίζει ότι η συσκευή σας έχει πρόσβαση στα νεότερα διαθέσιμα μέτρα ασφαλείας. Οι ειδικοί τονίζουν ότι η ενημέρωση του λογισμικού σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε την ασφάλεια του προϊόντος σας.



Οι ενημερώσεις ασφαλείας επιδιορθώνουν διάφορα τρωτά σημεία, εξαλείφοντας την ανάγκη να ξοδεύετε χρήματα για λογισμικό προστασίας από ιούς, λένε οι ειδικοί.



Αντίστροφα, αν δεν ενημερώσετε, το πρόγραμμα περιήγησής σας θα είναι πιο ευάλωτο σε κακόβουλο λογισμικό και σφάλματα.

Πώς να παραμείνετε ασφαλείς

Για να προστατευτείτε από την «zero-day» ευπάθεια, θα πρέπει να ενημερώσετε αμέσως το πρόγραμμα περιήγησης Chrome:



Αρχικά μεταβείτε στη συσκευή σας και ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.Στην επάνω δεξιά γωνία, κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού με τις τρεις τελείες και, στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή Ρυθμίσεις.Στα αριστερά, κάντε κλικ στην επιλογή «Σχετικά με το Chrome»  και το Chrome θα ελέγχει για ενημερώσεις και θα τις κατεβάζει αυτόματα.Εάν και όταν μια ενημέρωση είναι έτοιμη, κάντε κλικ στην επιλογή “Επανεκκίνηση για ενημέρωση” για να την εφαρμόσετε.Πρόσθετες συμβουλές

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τη συσκευή σας από κακόβουλο λογισμικό και ευπάθειες.

Για αρχή, εγκαθιστάτε μόνο εφαρμογές από το Google Play Store – αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι οι εφαρμογές που κατεβάζετε είναι ασφαλείς.Να είστε προσεκτικοί όταν κάνετε κλικ σε συνδέσμους σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτά μηνύματα, καθώς αυτοί συχνά οδηγούν σε ιστότοπους phishing.Βοηθάει πολύ η χρήση μιας εφαρμογής ασφαλείας με προστασία από κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας.Να είστε επιφυλακτικοί με τους ψεύτικους ιστότοπους ή εκείνους που περιέχουν αδιάκοπες αναδυόμενες διαφημίσεις, καθώς μπορεί να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δείτε την ολική έκλειψη Ηλίου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δείτε την ολική έκλειψη Ηλίου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ