2017-04-08 20:41:09
Φωτογραφία για Απίστευτη Τεχνολογία - Στείλε μια Λεμονάδα μέσω ίντερνετ [video]
Με ραγδαίους ρυθμούς προχωράει η επιστήμη Επιστήμονες κατάφεραν να μεταφέρουν τη γεύση και το χρώμα μιας λεμονάδας μέσω του διαδικτύου!

Με προσομοιωτή και αισθητήρες κατάφεραν να μεταφέρουν τα δεδομένα μιας λεμονάδας , όπως το χρώμα και το Ph και τα στοιχεία αυτά να αποστέλλονται σε ειδικό ανατροπέα σε άλλη τοποθεσία που ήταν γεμάτη με νερό. Ένα ηλεκτρόδιο γύρω από το χείλος του ανατροπέα μιμείται την ξινίλα της λεμονάδας διεγείροντας έτσι τους γευστικούς κάλυκες του πότη με έναν παλμό ηλεκτρικής ενέργειας.

"Οι άνθρωποι συνηθίζουν να δημοσιεύουν φωτογραφίες ποτών στα social media - Τι θα λέγατε αν θα μπορούσατε να ανεβάσετε τη γεύση, καθώς αυτός είναι ο απώτερος στόχος μας ", λέει ο Nimesha Ranasinghe στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης.

Το σημερινό σύστημα δεν είναι ακόμη σε θέση να μεταδώσει το πλήρες προφίλ γεύσης ενός ποτού. «Αν δεν προσομοιωθεί η όσφρηση, η γεύση δεν θα είναι τόσο αληθινή για να αναπαραχθεί,» λέει ο Amol Bhondekar στην Κεντρική Οργάνωση Επιστημονικών Οργάνων στην Ινδία.

Πέρα από την κοινή χρήση των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι εικονικές αρωματικές ύλες θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να απολαμβάνουν ψηφιακές εκδόσεις των ζαχαρούχων ποτών χωρίς να καταναλώνουν θερμίδες που βλάπτουν τα δόντια τους.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ