2017-04-10 14:53:11
Φωτογραφία για Βρήκαν τη χελώνα και την περιέθαλψαν
Μία χελώνα μέσα σε ερειπωμένο σπίτι στο κέντρο του Ηρακλείου βρήκαν και περιέθαλψαν τρία μικρά παιδιά, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αγάπη των παιδιών για τα ζώα Όπως αναφέρει η Ζωόφιλη Δράση σε ανάρτηση της:

“Συχνά ανεγκέφαλοι το αιχμαλωτίζουν για να το κρατήσουν ως κατοικίδιο, το μεταφέρουν μακρυά από το φυσικό της περιβάλλον, ακόμα και σε νησιά όπως η Κρήτη, και όταν το βαρεθούν το πετάνε «οπού βρουν», αδιαφορώντας για το αν το ζώο θα επιβιώσει και πως.

Έτσι έγινε και στην συγκεκριμένη περίπτωση, οπού το άτομο που μετέφερε στην Κρήτη την χελώνα ή την αγόρασε (καθώς τα όμορφα αυτά πλάσματα αποτελούν αντικείμενο παράνομου εμπορίου για το οποίο έχουμε ήδη σχηματίσει δυο δικογραφίες στο Ηράκλειο ως σωματείο για ανάλογες περιπτώσεις), την βαρέθηκε και την πέταξε μέσα στο ερείπιο να ζήσει με πέτρες.

Ευτυχώς το γεγονός αυτό της εγκατάλειψής πρέπει να έλαβε χωρά πρόσφατα διότι η χελώνα είναι σε καλή κατάσταση τροφικά, ευτυχώς τα μικρά παιδάκια την βρήκαν ωθούμενα πάντα από την περιέργεια τους να μπαίνουν σε άδεια ερειπωμένα σπίτια, και ευτυχώς μας ειδοποίησαν και μας την παρέδωσαν αμέσως καθώς τα τρία μικρά αγοράκια είναι φιλόζωα και επισκέπτονται σχεδόν κάθε εβδομάδα τα παρκακια μας για να δουν τα προς υιοθεσία ζώα.


Ένα μεγάλο λοιπόν μπράβο στους τρεις μικρούς μας φίλους από εμάς άλλα και από το ΕΚΠΑΖ, στα έμπειρα χέρια των μελών του οποίου παραδόθηκε και βρίσκεται πλέον το άγριο ζώο. σύντομα η χελώνα θα ταξιδέψει για Αίγινα και αφού διαπιστωθεί ότι το ζώο είναι καλά, θα απελευθερωθεί στο φυσικό του περιβάλλον”.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ