2017-04-12 08:29:07
Φωτογραφία για Ωραιόκαστρο όπως… Παύλου Μελά
Άνοιξε την όρεξη από ό,τι φαίνεται η προ ολίγων ημερών επίσκεψη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και τον δήμο Παύλου Μελά, όπου έγινε και η πρώτη συμβολική αλλά επίσημη κίνηση απόδοσης του ομώνυμου στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία.

Ο λόγος για τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Αστέριο Γαβότση, που προσπαθεί να ανακινήσει το θέμα της αξιοποίησης όχι ενός αλλά τριών στρατοπέδων στον παλιό δήμο Μυγδονίας, που αποτελεί τμήμα του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου.

Πρόκειται για τα πρώην στρατόπεδα Κουτίμαρη Α και Β, καθώς και το πρώην στρατόπεδο της Ελιάς στον δρόμο προς Μελισσοχώρι. «Είναι μια παλιά ιστορία με την οποία ασχολήθηκα και ως δήμαρχος Μυγδονίας, ξαναενόχλησα την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όταν είδα την εξέλιξη στο Παύλου Μελά», εξηγεί ο κ. Γαβότσης στην Thessnews.

Για αυτόν τον λόγο και την περασμένη Τετάρτη  υπήρξε συνάντηση με τον διευθυντή της υπηρεσίας αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας ενόπλων δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ), Γεώργιο Ζησιμάτο, και τον υποστράτηγο του ταμείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Κονδύλη, στο Ωραιόκαστρο.

Η συζήτηση κινήθηκε στο πλαίσιο του ΦΕΚ που αφορά την αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων. «Βρισκόμαστε σε αναμονή για να δούμε τον φάκελο», αναφέρει χαρακτηριστικά για το θέμα ο κ. Γαβότσης.

Από το φύλλο της THESSNEWS #47 (01/04/2017-02/04/2017)

ΠΗΓΗ: http://www.thessnews.gr/article/30889/oraiokastro-opos%E2%80%A6-paylou-mela
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ