2017-04-16 20:28:03
Φωτογραφία για Θρίλερ στην Τουρκία: Μικρή η διαφορά του «ναι» από το «όχι»
Μειώνεται περαιτέρω η διαφορά μεταξύ του "ναι" και του "όχι" στο δημοψήφισμα που διεξήχθη σήμερα στην Τουρκία Το "ναι" συγκεντρώνει ποσοστό 51,7% έπειτα από την καταμέτρηση του 95% των ψήφων.

Το "όχι" προηγείται στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη.

H χώρα εμφανίζεται βαθιά διχασμένη καθώς ο Ερντογάν περίμενε μεγάλη νίκη ώστε να γίνει απόλυτος κυρίαρχος στη χώρα του. Ομως, το χαμηλό ποσοστό του «ναι» σε σχέση με αυτό που περίμενε το στρατόπεδο του Σουλτάνου, αλλά και οι καταγγελίες για προβλήματα νομιμότητας στις εκλογές, δείχνουν ότι η Τουρκία θα διχαστεί έτι περαιτέρω.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, το "όχι" προηγείται στην Κωνσταντινούπολη. Το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Τουρκία εκτιμάται στο 86%, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο HABERTURK TV.

Με την Κωνσταντινούπολη να εξελίσσεται σε «θρίλερ» με το «ΟΧΙ» να έχει περάσει μπροστά με 50,33% έναντι 49,67%. Καθώς η ώρα περνούσε και άνοιγαν οι κάλπες στις μεγάλες δυτικές πόλεις και τα παράλια, όπου τα «ΌΧΙ» είναι περισσότερα, μειώνονται τα ποσοστά του «ΝΑΙ», αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι ικανά να ανατρέψουν το αποτέλεσμα υπέρ του «ΌΧΙ».


Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε ότι το στρατόπεδο του "ναι" δεν κέρδισε όσες ψήφους ανέμενε στο σημερινό δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση. Εντούτοις, όπως ο ίδιος σημείωσε, το "ναι" προηγείται έναντι του "όχι".

Την ίδια στιγμή στην Άγκυρα το "όχι" προηγείται με το ποσοστό του να ανέρχεται λίγο πάνω από το 50%, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN TURK.

Τα πρώτα αποτελέσματα

Νωρίτερα, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, που άρχισαν να μεταδίδονται με την άρση της απαγόρευσης, με καταγεγραμμένο το 63% των ψήφων, το «ΝΑΙ» φαίνεται να προηγείται με 55%. Ειδικότερα, στην Κωνσταντινούπολη, στο 9% των καταμετρηθέντων το «ΝΑΙ» προηγείται με 54,9 %. Το ποσοστό της Κωνσταντινούπολης είναι σημαντικό καθώς συνήθως είναι πολύ κοντά στο τελικό της Επικράτειας. Είναι βέβαια νωρίς για όποια ξεκάθαρη εικόνα. Πάντως αν η πορεία εξακολουθήσει έτσι, το «ΝΑΙ» θα βρεθεί πολύ κοντά στο μέσο όρο των δημοσκοπήσεων που διαπίστωναν την τελευταία εβδομάδα ανοδικές τάσεις. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή φαίνεται να είναι πάνω από 83%.Οι κάλπες στην Τουρκία έκλεισαν στις 5 το απόγευμα και στις δυτικές περιοχές της χώρας.

Το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης, θεωρεί ότι η απόφαση που έλαβε την τελευταία στιγμή η εφορευτική επιτροπή να κάνει δεκτά ως έγκυρες ψήφους ασφράγιστα ψηφοδέλτια θα προκαλέσει "σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας" στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όπως ανέφερε ένα στέλεχος του κόμματος.

«Η Ανώτερη Εφορευτική Επιτροπή απέτυχε καθώς επέτρεψε να διαπραχθεί απάτη στο δημοψήφισμα» δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Μπουλέντ Τεζτζάν σε δημοσιογράφους από τα κεντρικά γραφεία του CHP στην Άγκυρα.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι διαπράχθηκαν παράνομες ενέργειες υπέρ της τουρκικής κυβέρνησης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ