2017-04-19 13:47:14
Φωτογραφία για Ο Δήμος Αθηναίων μειώνει το φαγητό σε παιδικούς σταθμούς
Από το ψωμί, το κρέας, τα ψάρια και γενικότερα τα τρόφιμα που καταναλώνουν βρέφη και νήπια στους παιδικούς σταθμούς αλλά και τη θέρμανση προσπαθεί να κόψει έξοδα ο Δήμος Αθηναίων. Σχεδόν ένα στα τρία ευρώ που ξοδεύονται για αυτούς τους σκοπούς πέφτει θύμα της «περιοριστικής πολιτικής» στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού που ήδη εκτελείται για το 2017, όπως γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Το θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού έρχεται προς συζήτηση στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο όπου οι σύμβουλοι καλούνται να ψηφίσουν επί της απόφασης που ήδη έχει λάβει το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, δηλαδή ο φορέας εκείνος υπό τον οποίο λειτουργούν 76 παιδικοί σταθμοί φιλοξενώντας πάνω από 5.000 νήπια και βρέφη ηλικίας από λίγων μηνών μέχρι 5 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών (ΔΒΑ) διαθέτει μαγειρεία στα οποία παρασκευάζει γεύματα για όλα τα παραπάνω παιδιά. Τα τελευταία χρόνια και με δεδομένη την οικονομική κρίση, ο φορέας προετοιμάζει επίσης γεύματα για μαθητές σχολείων των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τους αστέγους και όσους προσέρχονται στα συσσίτια του Ιδρύματος Αστέγων (ΚΥΑΔΑ) – ακόμη και για τους γέροντες που μένουν στο Γηροκομείο Αθηνών, τη διοίκηση του οποίου ανέλαβε προσωρινά ο δήμος.


Οπως αναφέρεται στο σκεπτικό της εισήγησης που συζητείται αύριο, ο δήμος είχε λάβει το 2014 απόφαση με την οποία προσάρμοζε τη συστατική πράξη του ΔΒΑ και όριζε ότι η ετήσια τακτική επιχορήγησή του προς το Βρεφοκομείο θα ήταν 26,5 εκατομμύρια ευρώ. Η επιχορήγηση είναι βασική πηγή εσόδων σε έναν προϋπολογισμό 41 εκατομμυρίων και ο δήμος είχε αποφασίσει το ποσό της να είναι σταθερό μέχρι το έτος 2018 αλλά αυτό δεν τηρείται από το έτος 2015.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ