2017-04-19 21:12:18
Φωτογραφία για Ποια είναι η σωστή στάση ύπνου όταν έχεις περίοδο
Η σωστή στάση ύπνου αν υποφέρεις από πόνους πριν την περίοδο είναι ανάσκελα ιδιαίτερα αν υποφέρεις από ΠΜΣ (προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο) Ξέχνα το κουλούριασμα και τη βρεφική στάση που ίσως μέχρι σήμερα πίστευες πως σε ανακούφιζε διότι, με τον τρόπο αυτό επιδεινώνεις την κατάσταση.

Ποια στάση ύπνου επιλέγεις;

Στάση μωρού: Αν κουλουριάζεσαι και τυλίγεσαι θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο θα απαλύνεις τον πόνο, κάνεις λάθος. Με την τακτική αυτή ασκείς πίεση στο στομάχι σου με αποτέλεσμα να επιδεινώνεις τις κράμπες και τον πόνο.

Στο πλάι: Ούτε η στάση στο πλάι ενδείκνυται για τις ημέρες πριν την περίοδο κι αυτό διότι μπορεί να προκαλέσει τραβήγματα κι έξτρα πόνο στο στήθος σου, που κατά την περίοδο αυτή είναι υπερευαίσθητο.

Μπρούμυτα: Ξαπλώνοντας μπρούμυτα πιέζεται η μήτρα με αποτέλεσμα να εντείνεις τις κράμπες και τον πόνο.

Ανάσκελα: Αυτή είναι η καλύτερη στάση για την περίπτωσή σου. Αν πονάς κι υποφέρεις από κράμπες προτίμησε αυτή τη στάση ύπνου που ανακουφίζει από τους πόνους ή τουλάχιστον δεν τους επιδεινώνει.

Tip: Για να γλιτώσεις από τους πόνους της μέσης που ίσως σε ταλαιπωρούν πριν την περίοδο, τοποθέτησε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα, έτσι ώστε το κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης να μην κυρτώνει υπερβολικά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ