2017-04-20 13:02:01
Φωτογραφία για Τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα: Μάρτυρας περιγράφει καρέ - καρέ τη στιγμή της έκρηξης
Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το κέντρο της Αθήνας, το βράδυ της Τετάρτης - Τι αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας - Πού στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας Ιδιοκτήτης καφετέριας, η οποία βρίσκεται απέναντι από την τράπεζα όπου σημειώθηκε η επίθεση το βράδυ της Τετάρτης (19/04), περιγράφει τις στιγμές πριν και κατά τη διάρκεια της έκρηξης.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία, αναλύει καρέ - καρέ όσα κατέγραψαν οι κάμερες που βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να συγκεντρώσει κάθε στοιχείο που θα την βοηθήσει να φτάσει στα ίχνη των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάμερες έχουν καταγράψει τις κινήσεις δύο υπόπτων που επέβαιναν σε μηχανή φορώντας κράνη και τα οποία άφησαν τη τσάντα με τον εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το σημείο της επίθεσης.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το συμβάν:

«Την 22:38 ώρα χθες (Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017), σημειώθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, εξωτερικά κτιρίου Τράπεζας, επί της οδού Σανταρόζα 7 στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε κτιριακές εγκαταστάσεις.


Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε ενημερωτική ιστοσελίδα.

Αμέσως η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμου.

Σήμερα νωρίς το πρωί δόθηκαν στη κυκλοφορία οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου, ενώ παραμένει φυλασσόμενη από αστυνομικές δυνάμεις η οδός Σανταρόζα και μικρό τμήμα πεζοδρομίου της οδού Πανεπιστημίου, για την προστασία των πεζών από ενδεχόμενες πτώσεις αντικειμένων από κτίρια, λόγω της έκρηξης.

Η προανάκριση για το περιστατικό ενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).»

Το χρονικό της επίθεσης

Ήταν 22:30 το βράδυ όταν τρομοκράτες χτύπησαν στο κέντρο της Αθήνας. Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο κατάστημα της τράπεζας Eurobank στην οδό Σανταρόζα 7 στο κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα, στις 22:05, άγνωστος είχε τηλεφωνήσει σε ιστοσελίδα, γνωστοποιώντας πως έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο συγκεκριμένο κατάστημα της Eurobank, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 35 λεπτά.

Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι στην είσοδο της τράπεζας υπήρχε μία τσάντα. Άμεσα οι αστυνομικοί απέκλεισαν το σημείο, ενώ μέχρι και σήμερα το πρωί είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Οδό Σταδίου από τη διασταύρωσή της με την οδό Αιόλου και στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη.

Συγκλονισμένος ειναι ο ιδιοκτήτης καφετέριας απέναντι απο την οδο Σανταροζα οπου το βραδυ της Τετάρτης σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη εξω απο υποκατάστημα τράπεζας.

"Η αστυνομία μας ειπε να κλείσουμε την καφετέρια και να απομακρυνθούμε γιατι υπάρχει βόμβα", .

"Απομακρυνθήκαμε αμεσα και πήγαμε στην Ακαδημίας και ακούσαμε την έκρηξη. Το μαγαζι υπέστη υλικές ζημιές καθως έσπασαν οι τζαμαρίες", προσθεσε
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ