2017-04-21 09:44:08
Φωτογραφία για Τα πάνω – κάτω φέρνει το Facebook σε φωτογραφίες που «ανεβαίνουν»
Νέα μέτρα αποφάσισε να πάρει το Facebook για να μην επιτρέπει την αναδημοσίευση φωτογραφιών οι οποίες έχουν αναρτηθεί χωρίς την έγκριση των πρωταγωνιστών και για τις οποίες έχει γίνει αναφορά και έχουν αφαιρεθεί από τη σελίδα. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί σε όλες τις πλατφόρμες που ανήκουν στο Facebook, όπως το Messenger και το Instagram, εκτός από το WhatsApp.

Όπως αναφέρει το BBC, το Facebook δεν σκοπεύει να εξαπολύσει «κυνήγι» για τον εντοπισμό φωτογραφιών «εκδικητικού πορνό» αλλά θα βασίζεται κυρίως στην πρόθεση των χρηστών να επισημαίνουν και να αναφέρουν τέτοιου είδους περιεχόμενο μέσω του εργαλείου «Αναφορά προβλήματος».

Στη συνέχεια, μια ειδική ομάδα του Facebook θα κρίνει εάν οι αναρτήσεις που έχουν επισημανθεί χρήζουν απομάκρυνσης, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως το εάν απεικονίζεται σεξουαλική δραστηριότητα, το περιβάλλον και κατά πόσο ο χρήστης που έχει υποβάλει την καταγγελία φαίνεται στη φωτογραφία. Εάν η εικόνα χαρακτηριστεί ως «εκδικητικό πορνό» θα αφαιρείται άμεσα από τις πλατφόρμες και ο λογαριασμός θα μπλοκάρεται, εν αναμονή μιας πιθανής προσφυγής.

Επιπλέον, θα χρησιμοποιείται λογισμικό φωτο-αναγνώρισης προκειμένου να διασφαλιστεί ότι περαιτέρω προσπάθειες επαναδημοσίευσης εικόνων που έχουν αφαιρεθεί θα μπλοκάρονται αυτόματα χωρίς να χρειάζεται η ανθρώπινη παρέμβαση.

Το Facebook σκοπεύει στο μέλλον να εφαρμόσει ένα παρόμοιο εργαλείο και στο WhatsApp.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ