2017-04-21 19:57:14
Φωτογραφία για Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν στις 3 Μαΐου στη Ρωσία
Συνάντηση στο Σότσι της Ρωσίας θα έχουν στις 3 Μαΐου ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο ρωσικό θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα οι δύο άνδρες θα συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εν τω μεταξύ οι συνομιλίες της Τουρκίας με τη Ρωσία για την αγορά του πυραυλικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 έχουν φθάσει σε ένα «τελικό στάδιο», αν και αυτό δεν σημαίνει πως θα υπογραφεί άμεσα μια συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ.

Ο Ισίκ δήλωσε επίσης σε συνέντευξη Τύπου πως οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν παρουσιάσει μια «οικονομικά αποτελεσματική» προσφορά για ένα εναλλακτικό αμυντικό σύστημα. Η Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ακύρωσε το 2015 μια προσφορά 3,4 δισεκ. δολαρίων ΗΠΑ για την αγορά ενός αμυντικού συστήματος πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς την οποία είχε κατακυρώσει προσωρινά στην Κίνα.


Στη συνέχεια η Τουρκία είχε πει ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να παραχθεί στη χώρα ένα πυραυλικό σύστημα, αλλά η στάση αυτή αργότερα άλλαξε.

«Είναι σαφές πως η Τουρκία χρειάζεται ένα πυραυλικό αμυντικό σύστημα αλλά οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ δεν έχουν υποβάλει προσφορά που να είναι οικονομικά αποτελεσματική. Η εργασία για τους S-400 έχει φθάσει σε τελικό σημείο. Όμως το τελικό στάδιο δεν σημαίνει "ας υπογράψουμε μια συμφωνία αύριο το πρωί"», δήλωσε ο Ισίκ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Ισίκ διευκρίνισε πως η Τουρκία δεν θα μπορέσει να ενσωματώσει τους S-400 στο σύστημα του ΝΑΤΟ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ