2017-04-22 00:10:12
Φωτογραφία για Αυτά πρέπει να κάνει η Μπαρτσελόνα για να ξαναχαμογελάσει
Η "παλιά" Μπαρτσελόνα των μεγάλων επιτυχιών και του διαστημικού ποδοσφαίρου κλείνει οριστικά τον κύκλο της τη σεζόν που διανύουμε. Η ομάδα πέρσι παρουσιάστηκε ασταθής αλλά η κατάκτηση του πρωταθλήματος "κάλυψε" τις αδυναμίες. Φέτος όμως όλα ήρθαν στο φως και όλοι πλέον συμφωνούν πως το συγκεκριμένο πλάνο δεν λειτουργεί και η ομάδα χρειάζεται μεγάλες αλλαγές για να επιστρέψει στους τίτλους αλλά και να παρουσιάσει ένα πρόσωπο ελκυστικό επιθετικά αλλά και αξιόπιστο αμυντικά. Ο Τύπος στην Καταλονία μιλάει για τα έξι βήματα που έχει μπροστά της Μπάρτσα ώστε τα χαμόγελα να επιστρέψουν στο Καμπ Νου.

Τα έξι βήματα της Μπαρτσελόνα: 1 Νέος προπονητής. Ο Λουίς Ενρικε ουσιαστικά αποτελεί παρελθόν και η Μπαρτσελόνα πρέπει να κλείσει άμεσα το θέμα του προπονητή. Χρειάζεται έναν τεχνικό που να επαναφέρει την ισορροπία και την ηρεμία στην ομάδα. Όλα συνηγορούν ότι η επιλογή των "μπλαουγκράνα" είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε και όπως τονίζει ο ισπανικός Τύπος το θέμα πρέπει να κλείσει γρήγορα και ο Βάσκος να πιάσει δουλειά
. 2 Ανανέωση του Μέσι. Μπαρτσελόνα χωρίς Μέσι δεν γίνεται. Όσο το θέμα της ανανέωσης του Αργεντίνου δεν κλείνει ο σύλλογος έχει πρόβλημα. Οι "κουλές" πρέπει να πείσουν τον Μέσι έχουν το σωστό πλάνο ώστε η ομάδα να επιστρέψει στους τίτλους. Το χτίσιμο της νέας ομάδας πρέπει να ξεκινήσει από το νέο συμβόλαιο του Αργεντίνου. 3 Ενίσχυση στα ακραία μπακ. Τα ακραία μπακ ήταν ένα από τα μεγάλα όπλα της Μπαρτσελόνα που ειδικά φέτος έχει μετατραπεί σε αδυναμία. Δεν βρέθηκε ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Ντάνιελ Άλβες ενώ και ο Άλμπα κάνει πολύ κακή χρονιά. Τα ακραία μπακ που έχουν δοκιμαστεί είναι και προβληματικά αμυντικά αλλά δεν μπορούν να προσφέρουν και στο επιθετικό παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα πρέπει να ξεφορτωθεί παίκτες που δεν φαίνονται ικανοί να βοηθήσουν και να φέρει κατάλληλους. 4 Αντικαταστάτης του Ινιέστα. Ο Αντρές Ινιέστα βρίσκεται πλέον στη δύση της καριέρας του και η Μπαρτσελόνα χρειάζεται έναν παίκτη που να μπορεί να καλύψει το κενό του όσο αυτό είναι δυνατό. Οι "μπλαουγκράνα" πήραν για αυτό τον λόγο τον Αντρέ Γκόμες που φέτος όμως ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση. Ο Γκόμες είναι μόλις 22 ετών και η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να αποφασίσει να θα ρισκάρει δίνοντας του ακόμα μια σεζόν η θα φέρει έναν ακόμα παίκτη. Ο Ινιέστα είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί αν βγάζει συνεχόμενα 90λεπτα. 5 Ξεκαθάρισμα στο ρόστερ. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Μπαρτσελόνα είναι πως δεν παίρνει βοήθεια από τον πάγκο. Στην πλειοψηφία τους οι μεταγραφές δεν βοήθησαν κάτι που όπως τονίζεται έκανε και τη μεγάλη διαφορά στη μάχη με τη Ρεάλ για το πρωτάθλημα. Η Μπαρτσα πρέπει να κάνει ξεκαθάρισμα στο ρόστερ της και να φέρει παίκτες με ποιότητα. 6 Να ξαναβρεί το στιλ της. Με τον Λουίς Ενρικε και τους παίκτες που ήρθαν η Μπαρτσελόνα φάνηκε να χάνει το στιλ παιχνιδιού της. Πολλές φορές πέρσι και φέτος φάνηκε να μην ξέρει τι να κάνει μέσα στο γήπεδο. Ο Λουίς Ενρίκε φάνηκε να προτιμά πολλές φορές το 3-4-3 με την ομάδα να αποσυντονίζεται. Παίκτες που ήρθαν δεν είχαν την ποιότητα και την ταχύτητα να συμμετέχουν στο passinggame και να συνεισφέρουν στο να ξεμπλοκάρουν πολυπρόσωπες άμυνες.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ