2017-04-22 10:43:06
Φωτογραφία για Αναστασιάδης: Δίδυμο έγκλημα το πραξικόπημα και η εισβολή
Η θλιβερή κατάληξη της επταετούς δικτατορίας στην Ελλάδα, ήταν η συντέλεση του πραξικοπήματος στην Κύπρο, που οδήγησε στην τουρκική εισβολή και κατοχή, τονίζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Σε γραπτή δήλωση, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης αναφέρει, ότι οι θλιβερές σελίδες της Ιστορίας «επιβάλλουν σε όλους να αντλούμε διδάγματα αποφυγής τέτοιων εγκληματικών ενεργειών, που δίδουν προσχήματα για ενέργειες σε βάρος του Έθνους και μας διδάσκουν ότι ο σεβασμός στις δημοκρατικές αρχές και αξίες μπορεί να αποτρέψει ανάλογες δυσάρεστες καταστάσεις».

Μόνο μέσα από ήπιο πολιτικό λόγο και εθνική ομοψυχία, επισημαίνει ο Κύπριος Πρόεδρος, «μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ανατροπή των τετελεσμένων που επέφερε στην πατρίδα μας το δίδυμο έγκλημα του πραξικοπήματος και της εισβολής και ενωμένοι να διεκδικήσουμε τον στόχο της εξεύρεσης δίκαιης, βιώσιμης και ειρηνικής λύσης του Κυπριακού προβλήματος».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η συνταγή της Ημέρας: Biscotti
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η συνταγή της Ημέρας: Biscotti
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ