2017-04-24 12:11:36
Φωτογραφία για Θα πηδηχτώ από το...παράθυρο - Πώς θα πάψω να έχω επαφή με αυτή τη γρουσούζα την πεθερά μου;
Με λένε Μερόπη και είμαι 30 ετών. Πήρα το θάρρος να γράψω στη στήλη σας διότι τη Μεγάλη Παρασκευή θα πάμε με τον άντρα μου και το 3χρονο γιό μας στο χωριό, να κάνουμε Πάσχα με τα πεθερικά μου και την κουνιάδα μου.

Μόνο που το σκέφτομαι νιώθω λες και μου έχουν ρίξει παγάκια στην πλάτη. Όταν γνώρισα το γιό τους και τα φτιάξαμε δεν πίστευα ποτέ πως προέρχεται από τόσο αχώνευτη οικογένεια. Στην αρχή την πεθερά μου τη σεβόμουν, αλλά της έδειχνα πως δεν την αγαπώ.

Συνεχώς όταν ερχόταν στο σπίτι μας μάς έκανε παρατηρήσεις.

Οι συζητήσεις περιστρέφονταν μονίμως γύρω από τη θρησκεία, τι θα μαγειρέψω, πόσο ακριβή είναι η ζωή και γιατί δεν κάνω γενική καθαριότητα κάθε 15 ημέρες.

Πραγματικά δεν ταιριάζουμε καθόλου. Εγώ είμαι έξω καρδιά. Ζεστή πρόσχαρη και γλεντζού. Με τον άντρα μου μάς αρέσει να βγαίνουμε πολύ τα βράδια και να γλεντάμε τα Σάββατα μέχρι πρωίας.


Αντιθέτως η κουνιάδα μου αν και είναι 35 ετών είναι γεροντοκόρη. Ντύνεται σα θεούσα και τρέχει από μοναστήρι σε μοναστήρι. Έχει να κάνει δεσμό όσα χρόνια είμαι παντρεμένη.

Γι’ αυτό είναι συνεχώς μίζερη και με νεύρα. Η δε πεθερά μου αχώνευτη. Συνεχώς μου κάνει παρατηρήσεις για το τι φοράω, αν μαγειρεύω, γιατί και που διασκεδάζω και γιατί με τον άντρα μου δεν έχουμε κομπόδεμα όπως αναφέρει, δηλαδή χρήματα στην τράπεζα.

Όλα πάνω μου της φταίνε.

Η ξινή η κόρη της προφανώς από ζήλια λέει πως κυκλοφορώ “γυμνή” και πως προκαλώ όποιο αρσενικό περνάει. Βάζουν συνεχώς φιτιλιές στον άντρα μου για να μας χωρίσουν.

Με τον τρόπο μου τις έχω κάνει πέρα. Όποτε τις βλέπω με πιάνει και εμένα το στριμμένο μου και δεν μιλάω σχεδόν καθόλου. Ο άντρας μου όλο θυμώνει μαζί μου και όποτε συναντιόμαστε (Χριστούγεννα, Πάσχα και γιορτές) οι καβγάδες μας είναι ομηρικοί.

Όσο μου φέρονται έτσι τόσο εγώ θέλω να τους μπω στο “μάτι”.

Τώρα που θα ετοιμάσω τη βαλίτσα μου σκέφτομαι να πάρω όσα έξαλα ρούχα έχω και ό,τι πιο προκλητικό νυχτικό υπάρχει και να κυκλοφορώ μπροστά τους.

Αν ήταν στο χέρι μου ούτε το εγγόνι της θα ήθελα να το βλέπει αλλά ούτε και το γιο της.

Πάει και τελείωσε. Άλλος χαρακτήρας εγώ και άλλος αυτές. Ο άντρας μου εμένα παντρεύτηκε γιατί του αρέσει να με βλέπει όμορφη, ερωτική και κυρίως ευχάριστη. Άσχετα αν δεν το παραδέχεται Η δε μάνα μου δεν ανακατεύτηκε ποτέ στα προσωπικά μας. Μου φέρνει κάθε Τετάρτη τα φαγητά που μάς μαγειρεύει σε τάπερ, πίνει ένα καφέ και φεύγει.

Πέστε μου σάς παρακαλώ πώς θα πάψω  να έχω επαφή με αυτές τις γρουσούζες;

Έχουμε άλλο χαρακτήρα και δεν ταιριάζουμε καθόλου μα καθόλου….
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ