2012-05-21 19:25:50
Φωτογραφία για Βιώσιμη η κατάσταση του ΠΑΟΚ
Ποια ήταν τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης για το "καυτό" θέμα της βιωσιμότητας

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο Πρωτοβάθμιο Οργάνο Αδειοδότησης της ΕΠΟ έχοντας έναν πλήρη φάκελο σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι των οφειλών μέχρι 31/12/11 (εξοφλήσεις και διακανονισμοί που έχουν γίνει).

Ωστόσο πέρασε από μια πολύ αυστηρή εξέταση στο θέμα της βιωσιμότητας, στο αν δηλαδή μπορεί να καλύψει υποχρεώσεις που έχουν μετακυληθεί για την επόμενη περίοδο.

Η αλήθεια είναι ότι με βάση την εισήγηση που έκανε το τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ προς το  Πρωτοβάθμιο Όργανο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είχαν να αντιμετωπίσουν ένα αρνητικό κλίμα το οποίο ευελπιστούν ότι "διέλυσαν" με την επιχειρηματολογία τους.

Το Sport24.gr αναλύει όλα τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν:

-Απαλλαγή της ομάδας από βαριά συμβόλαια. Το περασμένο καλοκαίρι λύθηκε η συνεργασία με Μουσλίμοβιτς, Βιτόλο, Φιλομένο και τον χειμώνα αποχώρησαν οι Βιεϊρίνια, Κοντρέρας, Αρίας.


-Προώθηση νεαρών παικτών που αποκτούν αξία και κάποιοι από αυτούς έχουν πάρει ρόλο βασικού (Σταφυλίδης, Αποστολόπουλος, Κατσικάς και από πίσω Παναγιωτούδης και Πόποβιτς). Χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ "αν ο ΠΑΟΚ που έχει προωθήσει τόσους πιτσιρικάδες φέτος δεν είναι βιώσιμος, τότε ποια ομάδα είναι;"

-Εισροή χρημάτων από την πώληση του Βιειρίνια στην Βόλσφμπουργκ. Ο ΠΑΟΚ εισέπραξε 3,4 εκ. ευρώ, ποσό που μπορεί να αυξηθεί με τις αυξανόμενες συμμετοχές του με τα χρώματα της γερμανικής ομάδας (βέβαια δίνει τμηματικά και στην Πόρτο το ποσοστό της).

-Εισροή ποσού περίπου 1 εκ. ευρώ από την συμμετοχή τεσσάρων διεθνών παικτών της ομάδας στα τελικά του Euro με την Εθνική Ελλάδας.

-Εισροή 2 εκ. ευρώ από το δάνειο που χορήγησε ο υποψήφιος επενδυτής, Ιβάν Σαββίδης.

Αυτά τα "όπλα" έβγαλε από την φαρέτρα του ο επίσημος ΠΑΟΚ και περιμένει να δει αν θα του εξασφαλίσουν άδεια από την Τρίτη ή θα χρειαστεί να πάει στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή μετά από μια εβδομάδα.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ