2017-04-25 16:52:08
Φωτογραφία για Έχετε μύκητες στα πόδια; Δείτε πως θα τους εξαφανίσετε...
Οι μύκητες των νυχιών του ποδιού είναι ένα αρκετά τρομακτικό θέαμα για όσους δεν το έχουν. Για όσους το έχουν πάλι είναι κάτι αρκετά ντροπιαστικό. Με το καλοκαίρι να... πλησιάζει όμως, είναι σημαντικό να το αντιμετωπίσετε για να μην χρειάζεται να κρύβετε τα πόδια σας. Δείτε κάποιες ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε και στο σπίτι, σε περίπτωση που θέλετε να αποφύγετε τον γιατρό. 

1. Vicks VapoRub 

Το Vicks είναι αρκετά γνωστό για τις χρήσιμες ιδιότητές του. Μία από αυτές είναι και ενάντια στην ονυχομυκητίαση, μία ακόμα λέξη για την ίδια πάθηση. Βάλτε καθημερινά λίγο Vicks με μία μπατονέτα. 

2. Μαγειρική σόδα 

Οι αλκαλικές ιδιότητες της σόδας εξουδετερώνουν τις όξινες ιδιότητες από τους μύκητες και ενώ δεν μπορεί να το καταπολεμήσει, σίγουρα μπορεί να το περιορίσει. Αφήστε τα πόδια σας να μουλιάσουν σε νερό με 4-5 κουταλιές σόδα και μία κούπα από ξύδι. 


3. Μηλόξυδο 

 Το μηλόξυδο δεν σταματάει να μας εκπλήσσει με τις κρυφές του χρήσεις. Μουλιάζοντας τα πόδια σας σε διάλυμα που περιέχει μηλόξυδο, θα δείτε θαύματα. Επίσης, μπορείτε να το ανακατέψετε με ρυζάλευρο και να κάνετε μια πάστα που θα είναι εξίσου χρήσιμη. 

4. Διάλυμα από Listerine 

Το στοματικό διάλυμα του Listerine έχει παρόμοιες ιδιότητες στα πόδια όπως και στο στόμα – σκοτώνει τα βακτήρια και φρεσκάρει την κατάσταση. Καθημερινό μούλιασμα σε στοματικό διάλυμα ή σε διάλυμα με αναλογία 1:1 με άσπρο ξύδι θα σας βοηθήσει να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. 

5. Ακόμα πιο φυσικές εναλλακτικές 

Ένα μείγμα από σκόρδο, λάδι και ξύδι στην περιοχή, θα κάνει πολύ καλή δουλειά. Απλώστε το μείγμα και κρατήστε το σταθερό με έναν επίδεσμο. Ο χυμός από λεμόνι είναι άλλη μία επιλογή. Όπως και με το σκόρδο εφαρμόστε το στην προβληματική περιοχή και αφήστε το για λίγο. Μαζί με ελαιόλαδο θα βοηθήσει να μαλακώσει και το δέρμα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ