2017-04-27 13:28:12
Φωτογραφία για Με 633.600 ευρώ ενισχύει η Περιφέρεια Αττικής το Σικιαρίδειο Ίδρυμα
Άμεση και βιώσιμη λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος προωθεί η Περιφέρεια Αττικής, με τη διασφάλιση σταθερής χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους, ύψους 633.600 ευρώ, για την προσεχή τριετία Με απόφαση της περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου, το Σικιαρίδειο εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» ως Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων ΑμεΑ.

Με την πράξη ένταξης και τους όρους που τη συνοδεύουν παρέχεται η δυνατότητα άμεσης εκταμίευσης ποσού που αντιστοιχεί στο 30% του συνολικού προϋπολογισμού, δηλαδή πλέον των 190.000 ευρώ.

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση της Περιφέρειας δίνουμε έμφαση στην ενίσχυση κοινωνικών δομών, με στόχο την κοινωνικοποίηση και την κοινωνική ένταξη ατόμων με αναπηρία, αξιοποιώντας εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους», τόνισε, σε δηλώσεις της για το θέμα η κ. Δούρου.

«Με τη χρηματοδότηση αυτή, δεκάδες μικρά παιδιά και νέοι θα ξαναβρούν καθημερινή στέγη στο σχολείο και στα εργαστήρια του Ιδρύματος και θα τερματιστεί η αγωνία γονέων και εργαζομένων», υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος.

Σημειώνεται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η εξέλιξη αποτελεί το επιστέγασμα πολύμηνης προσπάθειας και συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με εκπροσώπους ιδρυμάτων (μεταξύ των οποίων και το Σικιαρίδειο), προκειμένου να εξευρεθεί άμεση και αποτελεσματική λύση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ