2017-04-30 15:06:09
Φωτογραφία για Σόιμπλε: Συμφωνία στις 22 Μαΐου αν η Ελλάδα τηρήσει τα συμφωνηθέντα
Οσο παίρνουν παράταση οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές τόσο θα αυξάνεται η αβεβαιότητα στις αγορές και την οικονομία, τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «Αν η ελληνική κυβέρνηση τηρήσει όλα τα συμφωνηθέντα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση στις 22 Μαΐου και εν συνεχεία να εκταμιευθεί η επόμενη δόση», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke.

Ο Σόιμπλε εξήρε τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα ως προς τις μεταρρυθμίσεις που ζητούσαν οι δανειστές, σημειώνοντας ότι είναι θετικά τα τελευταία στοιχεία. Αναγνώρισε δε πως «δεν είναι εύκολη, το ξέρω» η αναπροσαρμογή των συντάξεων. Ο ίδιος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να κάνει περαιτέρω προσαρμογές στις συντάξεις, αλλά και να βελτιώσει την είσπραξη φόρων.

Ερωτηθείς γιατί εμφανίζεται αισιόδοξος για την εκταμίευση της δόσης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Επειδή διαπραγματευθήκαμε με πολύ αποφασιστικό τρόπο και η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα προσαρμόσει τις συντάξεις περισσότερο στην οικονομική κατάσταση».

Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε ακόμη ότι το ΔΝΤ θα αποφασίσει επισήμως τις επόμενες εβδομάδες για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ