2017-05-02 12:49:01
Φωτογραφία για ΘΕΣΜΟΙ: ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Μοσκοβισί: Ανοίγει ο δρόμος για ταχεία 

ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Επιβεβαίωσαν οι θεσμοί την ύπαρξη συμφωνίας με τις ελληνικές αρχές και ανακοίνωσαν ότι τις προσεχείς εβδομάδες θα υπάρξουν συζητήσεις αναφορικά με τη βιωσιμότητα του χρέους. 

Σε κοινή τους δήλωση, Κομισιόν, ΕSM, EKT και ΔΝΤ κάνουν λόγο για μια προκαταρκτική συμφωνία, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης.

Ακόμη, τονίζουν ότι οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να εφαρμόσουν ταχέως την εν λόγω δέσμη πολιτικών. «Τις προσεχείς εβδομάδες η προκαταρκτική συμφωνία θα συμπληρωθεί με περαιτέρω συζητήσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο», καταλήγουν οι θεσμοί.

Για «πολύ θετική εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για την ταχεία ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης» κάνει λόγο ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί με αφορμή τη συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Θεσμών.


Όπως αναφέρει ο κ. Μοσκοβισί σε δήλωσή του: «Η ταχεία εφαρμογή των δεσμεύσεων που συμφωνήθηκαν από τις ελληνικές αρχές θα επιτρέψει στο Eurogroup να εγκρίνει την εν λόγω συμφωνία κατά την επόμενη συνεδρίασή της».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημειώνει επίσης ότι: «Πλέον έγκειται σε όλες τις πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία για το ζήτημα του χρέους της Ελλάδας τις ερχόμενες εβδομάδες» και καταλήγει: «Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα σε αυτό το μακρύ και δύσκολο κεφάλαιο λιτότητας για τον ελληνικό λαό. Με αυτή τη συμφωνία, πρέπει τώρα να γράψουμε μια νέα ιστορία σταθερότητας, απασχόλησης και ανάπτυξης για την Ελλάδα και για ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ».

Σόιμπλε: δεν έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση

Για ένα σημαντικό, ενδιάμεσο, βήμα κάνει λόγο το Βερολίνο, σχολιάζοντας την τεχνική συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές που έκλεισε το πρωί της Τρίτης, μετά από 12 ώρες διαπραγματεύσεων. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας τονίζει ότι η "εν εξελίξει αξιολόγηση" για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Ο ίδιος λέει ότι οι εργασίες συνεχίζονται, αφού το Eurogroup έχει στόχο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως τις 22 Μαΐου. Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, ζητά περισσότερη σαφήνεια από τη χώρα μας για το πρωτογενές πλεόνασμα.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ