2017-05-04 22:33:22
Φωτογραφία για Νέα πατέντα δίνει τη δυνατότητα να γίνετε δέντρο μετά τον θάνατό σας
Το περιβαλλοντικό αποτύπωμά μας δεν σβήνει όταν η ζωή μας φτάσει στο τέλος της. Αφού εμείς αποχαιρετήσουμε τον μάταιο τούτο κόσμο, το ξύλο, η συνθετική επένδυση και το μέταλλο που χρησιμοποιείται στα συνηθισμένα φέρετρα, όπως και το τσιμέντο, που χρησιμοποιείται στην κατασκευή των τάφων, συνεχίζουν να ρυπαίνουν τη Γη.

«Πολλή ενέργεια δαπανάται επίσης στην παραγωγή των υλικών αυτών, που χρησιμοποιούνται για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μετά καταλήγουν μέσα στο έδαφος. Δεν διασπώνται πολύ γρήγορα» λέει στο CNN η Jennifer DeBruyen, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί.

Οι Ιταλοί designers Raoul Bretzel και Anna Citelli ίσως έχουν μια λύση για το ζήτημα αυτό. Αποκαλούν την πρότασή τους Capsula Mundi - «κάψουλα του κόσμου»- και είναι μια οργανική κατασκευή σε σχήμα αυγού που μπορεί να δεχθεί και τις ανθρώπινες στάχτες μετά την αποτέφρωση.

Όταν ταφεί, λένε, το βιοδιασπώμενο πλαστικό κέλυφος διαλύεται και τα απομεινάρια του παρέχουν θρεπτικά συστατικά σε ένα δενδρύλλιο που είναι φυτεμένο ακριβώς από πάνω του.

Οι Bretzel και Citelli πιστεύουν πως ο θάνατος συνδέεται στενά με τον καταναλωτισμό, τόσο όσο και η ζωή. Στόχος τους είναι να δημιουργηθούν κοιμητήρια γεμάτα δέντρα αντί για ταφόπλακες, να μειωθεί η σπατάλη πόρων και να δημιουργηθεί νέα ζωή μέσα από τον ίδιο τον θάνατο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ