2017-05-05 07:39:17
Φωτογραφία για Κύρτσος: Ελπίζω ο Μακρόν να κάνει με τα κρεμμυδάκια τη Λεπέν
Για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία καθώς και την στήριξη του στον Μακρόν μίλησε ο Γιώργος Κύρτσος «Ελπίζω ο Μακρόν να κάνει με τα κρεμμυδάκια τη Λεπέν» δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9». Με αφορμή τη χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση Μακρόν - Λεπέν, ο κ. Κύρτσος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον Μακρόν και προέβλεψε νίκη του ιδίου στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών.

Επιπλέον, σχολίασε: «Μια επικράτηση Λεπέν σημαίνει ουσιαστικά διάλυση της ευρωζώνης, που σημαίνει ότι θα μείνουμε μόνοι με το πρόβλημά μας». Επιπλέον, εκτίμησε, ότι στη Γερμανία, από ό,τι φαίνεται τώρα, θα επικρατήσει ξανά η κ. Μέρκελ και τόνισε ότι ο τελευταίος μεγάλος κίνδυνος πια είναι η Ιταλία, σε περίπτωση ανόδου του Μπέπε Γκρίλο, στις βουλευτικές εκλογές του 2018, ενός ανθρώπου που, όπως είπε, θέλει να κάνει δημοψήφισμα για να βγάλει την Ιταλία από την ευρωζώνη. «Αν τη γλυτώσουμε και στην Ιταλία, τότε μπορεί να αρχίσουμε να χαμογελάμε» πρόσθεσε. Σε ό,τι αφορά τη Βρετανία, επισήμανε ότι οι δημοσκοπήσεις μάλλον δεν θα πέσουν έξω αυτή τη φορά και δείχνουν άμεση επικράτηση της κ. Μέι.


Σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι το αίτημα της ΝΔ για εκλογές είναι πάγιο και στηρίζεται στην αντίληψη ότι η ΝΔ μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά και να φέρει καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα, με μικρότερο κοινωνικό κόστος. Εκτίμησε, ότι αν γίνουν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις χάσει με μεγάλη διαφορά, ενώ για τις ενδεχόμενες συμμαχίες της ΝΔ αναφέρθηκε στο Ποτάμι και τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη». «Θέλουμε μια ισχυρή ΝΔ, αλλά και κανά δύο αποφασισμένους να τη στηρίξουν. Ζητάμε πολλά;» είπε χαρακτηριστικά.

Για την κατάσταση της οικονομίας επισήμανε ότι εφόσον η ΝΔ εκλεγεί κυβέρνηση, θα χρειαστεί τουλάχιστον έξι μήνες για να αρχίσει να αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού σε συνεννόηση με τους θεσμούς, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν κινήσεις βήμα - βήμα, για να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα και χαρακτήρισε «μπλόφα» το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το παράλληλο πρόγραμμα.

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει το ξεχωριστό άρθρο για τα αντίμετρα συμφώνησε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που το αποκάλεσε «φερετζέ των μέτρων» και πρόσθεσε: «Τώρα μας λένε ότι ουσιαστικά το μνημόνιο παρατείνεται για το ΄19 και το ΄20 και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση θα βγούμε στις αγορές για να βρούμε τα λεφτά μας.

Ως τώρα παίρναμε μέτρα, αλλά μας δίναν και λεφτά με 1%. Τώρα θα παίρνουμε μέτρα, αλλά θα βγαίνουμε στις αγορές και θα δανειζόμαστε με 4% ως 5%. Και αφού τα κάνουμε όλα αυτά και σπάσουμε το ρεκόρ στα πλεονάσματα, τη λιτότητα κ.λπ. θα χρηματοδοτήσουμε κάτι κοινωνικές παροχές. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά από πολιτική άποψη; Δεν νομίζω ότι εμείς μπορούμε να συμμετάσχουμε στην παραπλάνηση της κοινής γνώμης».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ