2017-05-05 11:07:56
Φωτογραφία για Για νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική μόνο με παραπομπή! Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ακόμη και για νοσηλείες εκτάκτων περιστατικών σε ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία, φαίνεται ότι θα χρειάζεται παραπομπή από τον οικογενειακό γιατρό με βάση το νέο μνημόνιο.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο μνημόνιο και αναμένεται να ενσωματωθούν στο νέο σύστημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για να νοσηλευθεί κανείς σε ιδιωτικό νοσοκομείο θα χρειάζεται να περάσει πρώτα από τον οικογενειακό γιατρό για να λάβει τη σχετική έγκριση.

Αντίστοιχα πρέπει να πράξει και για να δει ειδικό γιατρό. Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ: «Θες γιατρό; Πέρνα πρώτα από τον οικογενειακό! Τι είπε ο υπ.Υγείας στους γιατρούς για το νέο σύστημα παραπομπών»

Το νέο μνημόνιο επιβάλει την εφαρμογή ενός νέου συστήματος ηλεκτρονικών παραπομπών (e-referrals) στη δευτεροβάθμια περίθαλψη δηλαδή στη νοσοκομειακή, η οποία θα αξιοποιείται από τους οικογενειακούς γιατρούς.

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στη συμφωνία για να παραπεμφθεί κανείς σε συμβεβλημένη κλινική του ιδιωτικού τομέα θα χρειάζεται προέγκριση.

Το νέο σύστημα θα πρέπει να εφαρμοστεί ήδη από τον Ιούνιο του 2017, ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο θα πρέπει να είναι πλήρως έτοιμη ακόμη και η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η ρύθμιση προκαλεί ήδη έντονο προβληματισμό ακόμη και στον ΕΟΠΥΥ, λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr ενώ αναζητιέται η φόρμουλα με την οποία θα ξεπεραστεί ο σκόπελος για τα έκτακτα περιστατικά.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ