2017-05-07 14:40:53
Φωτογραφία για ΓΥΜΝΟΣΤΗΘΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΠΕΝ VD
Ενώ οι Γάλλοι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν το νέο τους Πρόεδρο, η ακτιβιστική οργάνωση Femen, έδωσε το δικό της στίγμα με τη γνωστή «γυμνή διαμαρτυρία» αλλά αυτή τη φορά σε μια εκκλησία. Οι διαμαρτυρίες των ακτιβιστριών με τα συνθήματα που έγραψαν στα στήθη τους ήταν κυρίως κατά της υποψήφιας της ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν.

Ωστόσο οι μαχητικές Femen απομακρύνθηκαν γρήγορα και βίαια από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν δημιουργήσει από το πρωί κλοιό ασφαλείας γύρω από το κτίριο.

Στο 28,23% εν τω μεταξύ, είχε διαμορφωθεί στις 13:00 ώρα Ελλάδος το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ποσοστό που χαμηλότερο εκείνου πριν από πέντε χρόνια, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Στις αμέσως προηγούμενες προεδρικές εκλογές, που διεξήχθησαν το 2012, το αντίστοιχο ποσοστό συμμετοχής είχε φθάσει το 30,7%, το 2007 το 34,1% και το 26,2% το 2002.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο υποψήφιος του κινήματος En marche!, ψήφισε στην Τουκέ, όπου διαθέτει εξοχική κατοικία. Ο πρώην υπουργός Οικονομίας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 11:00 σε εκλογικό κέντρο στο δημαρχείο της πόλης, όπου είχε τελέσει τον γάμο του το 2007. Για λόγους ασφαλείας, έφθασε στο δημαρχείο με αυτοκίνητο από την κατοικία του, διανύοντας μια απόσταση περίπου 300 μέτρων. Με λευκό πουκάμισο και μπλε γραβάτα ο Μανουέλ Μακρόν, 39 ετών, συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μπριζίτ και περιβαλλόταν από πολλούς σωματοφύλακες.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ