2017-05-08 18:49:41
Φωτογραφία για ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΑ ΠΕΡΙ ΝΕΩΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
Για διαστρέβλωση κατηγορεί τους αρμόδιους τομεάρχες της Ν.Δ. το υπουργείο Εργασίας, απαντώντας στις βολές τους περί νέων εξοντωτικών εισφορών. Μάλιστα τους καταλογίζει ότι υιοθετώντας ψεύτικους και παραπλανητικούς τίτλους προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους ασφαλισμένους. Όπως επισημαίνουν από το υπουργείο Εργασίας, η υπουργός στη συνέντευξή της το πρωί, στον ''Real FM'', δήλωσε ότι: «Για το 2017 δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Όποια παραμετρική αλλαγή θα αφορά το 2018, αλλά συγχρόνως θα εφαρμόζεται συνολική έκπτωση 15% στη βάση του υπολογισμού με αποτέλεσμα οι εισφορές να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα».

«Αυτό στη γλώσσα του κ. Βρούτση λέγεται "κυνική ομολογία περί νέων αυξήσεων"», σημειώνουν.

Σχολιάζοντας παραδείγματα που παραθέτει ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, το υπουργείο τα χαρακτηρίζει «μαγειρεμένα», λέγοντας ότι δεν περιλαμβάνουν ούτε τις εκπτώσεις που ήδη εφαρμόζονται με τον ν.4387/2016 αλλά ούτε και όσες θα ισχύσουν το 2018.


Καταλήγοντας επισημαίνει ότι: «Επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στοιχεία και έρευνες, όπως αυτή της ΕΣΕΕ, ότι περίπου το 80% των αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών πληρώνουν λιγότερες εισφορές από ό,τι πλήρωναν με το προηγούμενο καθεστώς, παρά τις αντίστοιχες "κραυγές" της Ν.Δ. και του τομεάρχη της προ μηνών».

Η ανακοίνωση της Ν.Δ. για τις αυξήσεις στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

Για νέες αυξήσεις-«καπέλο» πάνω στις ήδη εξοντωτικές, όπως αναφέρουν, εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών κάνουν λόγο οι αρμόδιοι τομεάρχες της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης και Νότης Μηταράκης. «Έντρομοι, με συναισθήματα οργής και απόγνωσης, 1.400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες άκουσαν σήμερα την Υπουργό Εργασίας κυρία Αχτσιόγλου να ομολογεί κυνικά ότι στο τέταρτο Μνημόνιο συμφώνησε και νέες εξοντωτικές εισφορές» αναφέρουν χαρακτηριστικά και κατηγορούν την κυβέρνηση πως όλο το προηγούμενο διάστημα τους εξαπατούσε συστηματικά, λέγοντας ότι κάποιοι θα πληρώνουν λιγότερο, αδιαφορώντας ταυτόχρονα για όσους εξόντωνε.

Σύμφωνα με τους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας, η σημερινή παραδοχή της Υπουργού περί νέων αυξήσεων φέρνει τα πάνω κάτω, καθώς όλοι πλέον ανεξαιρέτως θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερες εισφορές. Αυτό ισοδυναμεί με όλεθρο, καθώς πρόκειται για αυξήσεις που θα επιβληθούν στις ήδη καταβαλλόμενες εξοντωτικές εισφορές, ύψους 38%. Πρόκειται, όπως σημειώνουν, για αυξήσεις ''καπέλο'', που επιβάλλονται, λόγω αλλαγής της βάσης υπολογισμού των εισφορών, και θα αυξήσουν από 37% μέχρι και 61% τις ήδη υψηλές εισφορές που έφερε ο Νόμος Κατρούγκαλου. Η νέα αυτή τραγική εξέλιξη, ακυρώνει ακόμη μια διάταξη του ασφαλιστικού μορφώματος «Κατρούγκαλου» και ουσιαστικά το μετατρέπει σε «κουρελόχαρτο», καταλήγουν.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ