2017-05-09 17:05:11
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Πιστεύω ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μια ουσιαστική διευθέτηση του χρέους και αυτή αφορά τη ρητή υποχρέωση των εταίρων μας γιατί εμείς έχουμε βγει από το κάδρο, η μπάλα δεν είναι στο δικό μας γήπεδο, σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο υπουργείο Παιδείας. Πρόσθεσε πως γίνονται συζητήσεις και διαπραγματεύσεις και θα γίνονται έως τις 22 Μαΐου στο Eurogroup. 

Δήλωσε παράλληλα βέβαιος ότι θα πιάσουμε τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, προσθέτοντας πως είναι απολύτως βέβαιο ότι θα εφαρμοστεί το σύνολο των αντιμέτρων το 2019 και το 2020.

Αναφορικά με την προκαταρκτική συμφωνία με τους θεσμούς ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του ότι «είναι η πρώτη φορά που κλείνουμε μια αξιολόγηση και δεν εφαρμόζουμε μέτρα για να πάρουμε χρήματα, αλλά παίρνουμε χρήματα και δεσμευόμαστε για την εφαρμογή των μέτρων την επόμενη περίοδο υπό τον όρο ότι θα έχουμε τη βιωσιμότητα του χρέους». Ακόμη, υπενθύμισε ότι τα περιοριστικά μέτρα τα ζήτησε το ΔΝΤ για να προσθέσει: «Αν δεν έχουμε συμφωνία για το χρέος σημαίνει ότι το ΔΝΤ δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα και άρα δεν υπάρχει η απαίτηση τέτοιων μέτρων».


«Είμαστε προσηλωμένοι να έχουμε μια συμφωνία στις 22 Μαΐου και για κλείσιμο της αξιολόγησης και για τα αναγκαία μέτρα για τη διευθέτηση του χρέους», πρόσθεσε. 

Τέλος, ο Πρωθυπουργός διέψευσε τα σενάρια ανασχηματισμού. «Κάναμε πρόσφατα ανασχηματισμό, στόχος είναι τώρα να τρέξουμε και όχι να αλλάζουμε τα σχήματα, να τρέξουμε όσο περισσότερο μπορούμε», είπε χαρακτηριστικά. 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ