2017-05-16 16:56:56
Φωτογραφία για Μειώσεις «ΣΦΑΓΕΙΟ» στα Ειδικά Μισθολόγια. «Θύματα» τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ
Ειδικά μισθολόγια: Έρχεται νέο «μαχαίρι» για Στρατιωτικούς και Σώματα Ασφαλείας

«Παράθυρο» για μειώσεις στα ειδικά μισθο­λόγια και περικοπές επιδομάτων στους στρατιω­τικούς και σε άλλες κατηγορίες υπαλλήλων, που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, ανοίγει η κυ­βέρνηση με το επικαιροποιημένο μνημόνιο, κά­νοντας πράξη αυτό που για πολύ καιρό αρνείτο ότι θα υλοποιήσει.

Στρατιωτικοί, πανεπιστημιακοί, ιερείς, για­τροί, ειδικοί επιστήμονες, δικαστικοί κ.λπ., που συνιστούν μια με­γάλη «δεξαμενή» περίπου 180.000 υπαλλήλων, μπαίνουν στο στόχαστρο των αλλαγών στα ειδι­κά μισθολόγια, οι οποίες είχαν «πα­γώσει» τον τελευ­ταίο ενάμιση χρόνο. Στο κείμενο του μνημονίου υπάρχει ήδη ξεκάθαρη πρόβλεψη, ότι στον τομέα της άμυνας το 2018 θα κοπούν κατά 7 εκατ. ευρώ μια σειρά από επιδόματα, όπως το επίδομα επικινδυνότητας και της αποζημίωσης απόσπασης στο εξωτερικό, που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί. Συγ­κεκριμένα για την Άμυνα, στο μνημόνιο προβλέπεται ως προαπαιτούμενο η μείωση επιδομάτων στον στρατιωτικό τομέα με προβλεπόμενη από­δοση 7 εκατ. ευρώ το 2018. Οι μειώσεις θα προέλθουν:


1. Από την αλλαγή των κριτηρίων επιλεξιμότητας και του τρόπου υπολογισμού των επιδομά­των επικίνδυνων λειτουργιών.

2. Από τον εξορθολογισμό της αποζημίωσης που παρέχεται σε όσους αξιωματικούς υπηρε­τούν εκτός Ελλάδας, με τη μείωση των θέσεων και τη διάρκεια των αποσπάσεων στο εξωτερικό.

Ως προαπαιτούμενο παράλληλα προβλέπεται ότι θα υπάρξει «νομοθεσία για την ολοκλήρωση του εξορθολογισμού των ειδικών μισθολογίων με βάση την ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποι­ήθηκε για το ενιαίο μισθολόγιο». Στο «κάδρο» μπαίνουν οι δικαστικοί, οι γιατροί του ΕΣΥ, οι πανεπιστημιακοί αλλά και οι Στρατιωτικοί, οι Λι­μενικοί, τα λοιπά Σώματα Ασφαλείας, οι οποίοι με τη μείωση του αριθμού των ειδικών μισθολογίων (από 22 σε 8) ή με τη μεταφορά τους στο Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου θα δουν τις αποδοχές τους να «παγώνουν» ή να μειώνονται έως και 15%-20%.

Οι μισθοί θα πρέπει να υπολογιστούν εκ νέ­ου, οι απολαβές όσων εντάσσονται πλέον στα ει­δικά μισθολόγια θα είναι χαμηλότερες περίπου 15% μεσοσταθμικά, ενώ θα υποστούν και περαι­τέρω μείωση λόγω της αύξησης των ασφαλιστι­κών εισφορών, με την κυβέρνηση να επιδιώκει να προστατεύσει τους παλιούς εργαζομένους μέ­σω της δημιουργίας «προσωπικής διαφοράς».

«Φρένο» Βίτσα για τις ΕΔ

Κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να γί­νουν μειώσεις στα στελέχη των Ενόπλων Δυνά­μεων εμφανίστηκε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα. Ωστό­σο, όπως είπε, οι όποιες αναπροσαρμογές σε μι­σθολόγια θα αφορούν τους νέους αξιωματικούς, που θα αποφοιτήσουν από τη ΣΣΕ μετά από τέσ­σερα χρόνια. 

Κ.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-13/05/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Ο Βίτσας ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ τις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις!
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ