2017-05-18 09:37:10
Φωτογραφία για Επίθεση Καμμένου στον μητροπολίτη Μεσσηνίας ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ!
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ» MOY EΣΤΕΛΝΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου της Κα­λαμάτας προανήγγειλε από την εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατηγορώντας παράλληλα το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο για «τετράδια με ρουσφέτια». Απαντώντας για τα ρουσφέτια εκ μέρους της Μητρόπολης Μεσσηνίας ο εκπρό­σωπος Τύπου Κώστας Ψυχάρης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Καμμένος «επιβε­βαιώνει για μία φορά ακόμα το έλλειμμα σοβαρότητας, λόγων και έργων που τον χαρακτηρίζουν».

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος προ­ανήγγειλε την εφαρμογή από Σεπτέμβριο του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ, που προβλέπει το κλείσιμο Κέντρων Εκπαί­δευσης Νεοσυλλέκτων στην ενδοχώρα και μεταφορά τους ουσιαστικά κοντά στην πα­ραμεθόριο με σκοπό την εξοικονόμηση πό­ρων, σημειώνοντας παράλληλα ότι για όλο αυτό αναλαμβάνει ο ίδιος προσωπικά το πο­λιτικό κόστος.


ΤΑ «ΤΕΤΡΑΔΙΑ»

Μην αφήνοντας κανένα περιθώριο για το Στρατόπεδο της Καλαμάτας, ο υπουργός μι­λώντας στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha ο κ. Καμμένος είπε μεταξύ άλλων:

«Έχω δεχθεί και επιθέσεις περίεργες από ανθρώπους που είχαν μάθει να λειτουργούν με το ρουσφέτι. Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ας πούμε μου επιτίθεται συνεχώς διότι εγώ τα τετράδια με τα ρουσφέτια που μου έστελνε δεν τα ικανοποιώ». O δημοσιογράφος του Alpha ζήτησε διευκρινίσεις: «Τετράδια ολό­κληρα δηλαδή, ο τάδε φαντάρος εκεί, ο τάδε εκεί κτλ». Με τον υπουργό Άμυνας να επανέρχεται λέγοντας: «Οι άλλοι το κατάλαβαν, αυτός όχι και αποφάσισε να επιτίθεται στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, γιατί θέλει να έχει τρία στρατόπεδα και ένα βιβλίο ρουσφέτια. Ε, αυτό δεν γίνεται».

ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΜΑΡΑ

Υπενθυμίζουμε ότι και στις 2 Ιουνίου 2016 ο κ. Καμμένος είχε δηλώσει στη Βουλή για το Στρατόπεδο της Καλαμάτας: «Δεν απειλείται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαρά», ενώ πρόσθεσε «δεν χρειάζεται να πληρώνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να εξυπηρετηθούν τοπικά συμφέροντα».

Ο κ. Καμμένος προχθές το βράδυ στον Alpha είπε ότι «οι στρατεύσιμοι αντί να χάνουν 45 ημέρες σε κέντρο εκπαίδευσης, θα πη­γαίνουν κατευθείαν σε κέντρα των μονάδων που θα υπηρετήσουν τη θητεία τους και έτσι θα γλιτώσουμε γύρω στα 20 εκατ. από με­ταθέσεις. Ανοίγανε στρατόπεδα σε περιοχές που κινδύνευαν μόνο από τον Ομέρ Βρυώνη. Μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει εφαρμοστεί η νέα οργανωτική δομή που προτείνει το ΓΕΕΘΑ.

Το να φυλάμε αυτή τη στιγμή δύο στρατό­πεδα για να μη στενοχωρηθεί ο δήμαρχος δεν γίνεται».

Η απάντηση της Μητρόπολης

Απαντώντας εκ μέρους της Μητρόπολης Μεσσηνίας ο εκπρόσωπος Τύπου Κώστας Ψυχάρης δήλωσε: "Με όσα ανέφερε και με τα επιχειρήματα που ανέπτυξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, στην εκπομπή «Αυτοψία» του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, της 16ης Μαΐου 2017, σχετικά με το πρόσωπο του σεβασμιότατου μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, επιβεβαιώνει για μία φορά ακόμα το έλλειμμα σοβαρότητας, λόγων και έργων που τον χαρακτηρίζουν.

Μοναδικό και αποκλειστικό κριτήριο του ενδιαφέροντος και των ενεργειών του σεβασμιότατου μητροπολίτη Μεσσηνίας είναι το καλό, η πρόοδος και η ευημερία του ποιμνίου του και της τοπικής κοινωνίας.

Στον κύριο υπουργό απλά υπενθυμίζουμε τη λαϊκή ρήση «τα στερνά τιμούν τα πρώτα»".

Προπέτασμα καπνού για το Στρατόπεδο της Καλαμάτας

Ο κ. Καμμένος γνω­ρίζει ότι η ελληνική λαϊκή Δεξιά δύσκο­λα θα δεχτεί κλείσι­μο στρατοπέδων και αστυνομικών τμημά­των για οικονομι­κούς λόγους και γι' αυτό προσπαθεί να χρεώσει το «λουκέτο» σε πολιτικούς του αντιπάλους.

Του Θανάση Λαγού

Δεν χρειάζεται να έχεις μετα­πτυχιακό στις πολιτικές επι­στήμες για να καταλάβεις ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πά­νος Καμμένος επιτίθεται στο μη­τροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσό­στομο για λόγους αντιπερισπα­σμού, προκειμένου η κοινή γνώ­μη να μην ασχοληθεί με το κλεί­σιμο του Στρατοπέδου της Κα­λαμάτας. Έτσι κι αλλιώς οι πολίτες γνωρίζουν ότι οι πολιτικοί κάνουν περισσότερα ρουσφέτια από τους ιεράρχες και γι’ αυτό απευθύ­νονται στα πολιτικά γραφεία και όχι στις εκκλησίες για διορισμούς και μεταθέσεις.

Πίσω λοιπόν από το προπέ­τασμα καπνού ο κ. Καμμένος επιχειρεί να κρύψει το κλείσιμο του Στρατοπέδου της Καλαμά­τας, που γίνεται για καθαρά οικο­νομικούς λόγους και όχι επειδή έκανε ρουσφέτια ο μητροπολίτης.

Προφανώς οι δανειστές έχουν ζητήσει μείωση των δαπανών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ο κ. Καμμέ­νος έκρινε ότι το κλείσιμο των στρατοπέδων έχει μικρότερο πολιτικό κόστος από ενδεχό­μενη περικοπή των μι­σθών των στρατιωτικών και γι' αυτό κή­ρυξε πόλεμο στα... ρουσφέτια.

Στην πραγματικότητα ο κ. Καμμένος γνωρίζει ότι η ελληνική λαϊκή Δεξιά δύσκολα θα δε­χτεί κλείσιμο στρατοπέδων και αστυνομικών τμημάτων για οι­κονομικούς λόγους και γι' αυτό προσπαθεί να χρεώσει το «λουκέτο» σε πολιτικούς του αντιπά­λους, άλλοτε μιλώντας για «στρα­τεύματα που φυλάνε τα γραφεία του Σαμαρά» και άλλοτε για τα «τετράδια με τα ρουσφέτια» του μητροπολίτη Μεσσηνίας. Με άλλα λόγια: Ο υπουργός Εθνι­κής Άμυνας προ­σπαθεί να μην χρεωθεί το κλεί­σιμο των στρα­τοπέδων για να συνεχίσει να ψα­ρεύει ψήφους από τα θολά της λαϊκής Δεξιάς.

Ανεξάρτητα όμως από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες, τα ρουσφέτια και την πίεση των δα­νειστών για μείωση των δαπανών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητή­σουμε σοβαρά τόσο για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και το αναπτυξια­κό μοντέλο που θα διαδεχτεί το μετεμφυλιακό δόγ­μα που ταύτιζε την οικονομική μεγέθυνση με την λειτουργία στρατοπέδων, θα πρέπει δηλαδή να ξεκινήσουμε τη συζή­τηση για τη δημιουργία ενός επαγγελματικού στρατού που δεν θα έχει καμία σχέση με τα σημερινά αμφιβόλου αποτελεσματικότητας τάγματα εφέδρων που θα κληθούν να πολεμήσουν σε περίπτωση ανάγκης, ενώ έχουν να πιάσουν όπλο στα χέρια τους έως και τρεις δεκαετίες. Παράλληλα θα πρέ­πει να συμφωνήσουμε ότι στο πλαίσιο της επαγγελματικής ανα­διάρθρωσης του στρατού το Στρατόπεδο της Καλαμάτας πρέπει να κλείσει και να πουληθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ σε επενδυτές που θέλουν να κατασκευάσουν ξενοδοχειακή μο­νάδα ώστε να μειωθεί το έλ­λειμμα κλινών που υπάρχει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-18/05/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ