2017-05-18 09:57:46
Φωτογραφία για Νέα συλλαλητήρια για τα μέτρα: «Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω»
Συνεχίζονται και σήμερα Πέμπτη 18 Μαΐου, οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες ενάντια στα νέα μέτρα Τα συνδικάτα απευθύνουν και σήμερα, και σε συνέχεια των συλλαλητηρίων που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, κάλεσμα για τις 18:30 στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, τη στιγμή δηλαδή που θα είναι σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

«Η μαζική και ενωτική συμμετοχΑπέχουν δικηγόροι και συμβολαιογράφοιή των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία, αλλά και σε όλα τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια θα είναι η δυναμική αντίδρασή μας στη συνέχιση των βάρβαρων και αδιέξοδων πολιτικών που υλοποιεί και αυτή η κυβέρνηση. Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας μαζί με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει τον αγώνα ώστε να μπει οριστικό τέλος στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές», αναφέρει στο κάλεσμά της η ΓΣΕΕ.

Από την πλευρά της η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο του σημερινού συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος, διοργανώνει συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».


Συμμετέχουν τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες:

Κίτρινα ποδήλατα

Γεράσιμος Ανδρεάτος

Βασίλης Λέκκας

Μάνια Παπαδημητρίου

Ζωή Παπαδοπούλου

Νατάσα Παπαδοπούλου - Τζαβέλλα

Αντίστοιχα το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 19:00 στην Ομόνοια. «Στηρίζουμε τη νέα αγωνιστική-παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 10 πμ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενάντια στο νέο σφαγιασμό των συντάξεων, τη νέα φοροληστεία, τον αυτόματο 'κόφτη' σε ό,τι πενιχρό έχει απομείνει. Στηρίζουμε επίσης την πανελλαδική κινητοποίηση συμβασιούχων εργαζόμενων που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στη μία το μεσημέρι με αίτημα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, να μην υπάρξει καμία απόλυση, να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου. Τέλος, στηρίζουμε την απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα οικοδόμων σε εργοτάξια για 2η συνεχόμενη μέρα καθώς επίσης και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ που καλούν σε μαζική συμμετοχή και στη νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, έως την Παρασκευή 19 Μάη», αναφέρει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του.

«Όχι στην καταστροφή του ελεύθερου επαγγελματία. Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω», είναι το σύνθημα του ΤΕΕ που σήμερα πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ενόψει των κινητοποιήσεων και της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, τόνισε: «Με τις εισφορές που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο, οι οποίες αυξάνονται έως 61%, ένα είναι το μήνυμα που στέλνουν στους ελεύθερους επαγγελματίες: “θέλουμε να σας κλείσουμε”. Φαίνεται ότι ζήλεψαν τη δόξα του Λάμπρου Κωνσταντάρα στην ταινία «υπάρχει και φιλότιμο» και μας λένε “θα σας εξαφανίσωμεν”. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Αυτοί μπορεί να μην έχουν φιλότιμο, έχουμε όμως εμείς: φιλότιμο για τη δουλειά μας, για την επιστήμη μας, για τη χώρα μας. Συγκεντρωνόμαστε την Πέμπτη στο Σύνταγμα για να τους δείξουμε ότι ο λαός δεν συμφωνεί με τα μέτρα που ψηφίζονται. Είναι ντροπή να λένε ότι ψηφίζουν αυτά μέτρα γιατί ο λαός δεν διαμαρτύρεται, την ώρα που χιλιάδες επαγγελματίες αγωνιούν για το μέλλον τους, χιλιάδες συμπολίτες μας είναι σε απόγνωση, χιλιάδες οικογένειες υποφέρουν. Θα μας βρουν μπροστά τους και στους δρόμους και στα δικαστήρια».

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑσυνεχίζουν και τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στο νομοσχέδιο και έτσι τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στην Αθήνα θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Την ίδια στιγμή τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και την Παρασκευή καθώς η ΠΝΟ κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις της προκήρυξε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στα νέα μνημονιακά μέτρα έως και την Παρασκευή. Η ομοσπονδία θα αποφασίσει σήμερα αν θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της

Απέχουν δικηγόροι και συμβολαιογράφοι

Τέλος, οι δικηγόροι απέχουν και σήμερα από τα καθήκοντά τους, ενώ οι συμβολαιογράφοι απέχουν έως και την Παρασκευή.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ