2017-05-19 14:10:31
Φωτογραφία για ΣΟΚ! «Παγκόσμιο ρολόι» ζητά την μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού
Υπάρχει οργάνωση World Population Clock! Το γνωρίζατε;

Μετρά πόσοι άνθρωποι ζουν πάνω στην γη, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί και δεν αντέχει, όπως μας λένε, το περιβάλλον, κατά κάποιον τρόπο να μειωθεί ο πληθυσμός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τους λοιπόν, πάνω από 7,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι πλέον ο παγκόσμιος πληθυσμός.

Τα στοιχεία προέρχονται από το Τμήμα Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (ΟΤΓ), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Όλα τα «καλά παιδιά» δηλαδή!

Από την πλευρά της η φιλανθρωπική οργάνωση Population Matters αναφέρει πως «ένας παγκόσμιος πληθυσμός 7,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων έχει επιπτώσεις σε πολλαπλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τον ανεπαρκή εφοδιασμό τροφίμων και της αύξησης της συνολικής κατανάλωσης».


Η αύξηση του πληθυσμού μπορεί να διαιωνίσει τις συνθήκες φτώχειας σε ορισμένες χώρες και να οδηγήσει σε εκμετάλλευση της γης που χρειάζεται η άγρια πανίδα, τονίζουν, αφήνοντας προφανώς να εννοηθεί πως ο πληθυσμός πρέπει να μειωθεί.

«Θα δούμε έντονο ανταγωνισμό για τους συρρικνωμένους πόρους που θα περιλαμβάνουν όχι μόνο τα ορυκτά καύσιμα αλλά και το νερό και το παραγωγικό έδαφος, οδηγώντας σε αύξηση των τιμών για τους καταναλωτές αλλά και για τις βιομηχανίες. Τεράστιες αγορές, όπως η πλειοψηφία της υποσαχάριας Αφρικής, θα κολλήσουν στη φτώχεια και θα δούμε την πολιτική αστάθεια που προκύπτει από τις πιέσεις του υπερπληθυσμού και της μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών συγκρούσεων», δήλωσε ο Άλιστερ Κάρι, επικεφαλής του σχετικού προγράμματος της ΜΚΟ.

Τι εννοούν λοιπόν; Που να πάνε οι άνθρωποι; Σε άλλον πλανήτη; Ή μήπως στον άλλον κόσμο;
el.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ